Друштво

ПОЧЕО СЕМИНАР О ОДВИКАВАЊУ ОД ПУШЕЊА

Клуба здравља из Бањалуке вечерас је у Дервенти започео бесплатан шестодневни семинар за одвикавање од пушења „Прекини сада – седам корака до слободе”, a семинар ће трајати до 2. марта у просторијама Друштвеног центра “АДРА”.

Према ријечима професорице биологије, едуковане у Интернационалној комисији за борбу против болести зависности, Мирјане Кнежевић овај семинар нуди врло једноставне и лако примјењиве методе које помажу да се пушачи, без обзира на дужину пушaчког и број цигарета које су конзумирали, што лакше и безболније одвикну од пушења.

  • Успех семинара износи готово 90 одсто, с тим да имамо одређен проценат повратника, али и оних који више никада нису наставили са пушењем. Говорићемо о штетности дувана, што углавном пушачи и знају, и наравно јачаћемо њихову вољу. Најважније је да човек одлучи и држи се своје одлуке. Такође, врло је важно да особа буде истрајна и да примењује савете како да одгоди и потисне жељу за дуваном. Ради се о провереним методама, јер ми пратимо и промену начина исхране, обавезно, уз више шетње и рекреације. Дакле, овај семинар води ка једном квалитетнијем стилу живота, који ће помоћи да апстиненцијални симптоми једноставно нестану – истакла је Кнежевићева.

Поред тога, она је додала да су овај семинар осмислили стручњаци Универзитета “Лома Линда“ у Калифорнији и Аустралији и да се више од 40 година примјењује у готово читавом свијету.

Related posts

Пакетима помоћи обрадовали 13 породица

admin

НАПРЕДУЈУ УНУТРАШЊИ РАДОВИ У СТАРОЈ ЦРКВИ

admin

Усвајају упутства за коришћење нове опреме

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još