ИЗДВОЈЕНОНовости

Почиње уградња видео – надзора, нови изглед за путеве и паркинг код школе

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас уговоре вриједне 115.000 КМ којим је предвиђена набавка и носача за видео – надзор у граду, изградња и реконструкција више улица и путева, те уређење паркинга у Улици Светог Саве која је веома фреквентна због великог броја ђака.

Уговор о изградњи и реконструкцији седам путева и улица, те паркинга код школа у Улици Светог Саве вриједан 105.000 КМ потписан је са конзорцијумом фирми „Геокоп“ из Дервенте и „Саша трејд“ из Добоја, а посао набавке носача за видео – надзор вриједан 10.000 КМ повјерен је „Геокопу“.

Градоначелник Милорад Симић истакао је да је ријеч о пројектима за које су средства обезбијеђена у прошлогодишњем буџету.

– Дубоко смо загазили у 2022. годину, али је буџет у протеклој години мало каснио, па ни реализација планираних пројеката још није завршена, а потписивање ових уговора је доказ томе. У прошлој години смо од средстава суфицита и капиталног буџета на располагању имали 3,4 милиона марака – рекао је Симић додавши да се пројекти проводе у континуитету, што потврђује и трећа фаза асфалтирања путева у руралном подручју и уређења градских улица.

–  Рјешавамо и питање видео – надзора и у процедури је набавка камера, а наше припреме су сада базиране на конзоле и струју. Када временске прилике дозволе, радови ће почети – казао је Симић нагласивши да пројекти за које су планирана средства расподјелом буџетског суфицита и  капиталног буџета неће бити реализовани једно на мјестима гдје нису ријешени имовински односи.

Градоначелник је најавио и потписивање уговора за изградњу транспортног цјевовода за водоснабдијевање у јужном дијелу Дервенте, а чија вриједност је процијењена на 1.190.000 КМ.

– То је лијепа вијест за наше грађане, а посебно у јужном дијелу Дервенте, за који се ми, позиција и опозиција, нисмо могли сложити. Уговор за изградњу транспортног цјевовода за овај водовод је јуче додијељен и сада теку рокови за жалбе. Очекујем да за 15-так дана потпишемо уговор вриједан 1.190.000 КМ, иако је за овај посао било планирано око 1.300.000 марака – казао је Симић подсјетивши да се до сада за увођење градске воде опредијелило 806 домаћинстава у овом дијелу Дервенте, а пројектовано је водоснабдијевање око 1.000 корисника.

– Ово је доказ се, да без обзира на турбулентну годину и неслагање у скупштинским клупама, може радити и када се не слажемо. Ипак, далеко је лакше радити када се сложимо – казао је Симић.

За послове око изградње транспортног цјевовода изабрана је група извођача чији је носилац „Инстел“ из Бијељине.

Пројекат треће фазе изградње путева, улица и осталих објеката:

  • Изградњу и асфалтирање пута у Улици Марка Краљевића;
  • Изградњу пута у Пољу, засеок Поповићи – Ђекићи;
  • Наставак радова у Улици „9. јануар“;
  • Изградња темеља за саобраћајне знакове;
  • Уређење паркинга у Улици Светог Саве и замјена ивичњака;
  • Реконструкцију путног правца код Провалије;
  • Изградњу дијела Улице Др. Младена Стојановића (Партизаново игралиште).

 

 

Related posts

Новитет царински техничар и два одјељења гимназије

admin

Конкурс за упис у СШЦ „Михајло Пупин“

admin

Закон о граду Дервента ступио на снагу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još