ИЗДВОЈЕНОНовости

Појачати контроле, не затварати кафиће

Радован Вишковић, премијер Републике Српске, рекао је након састанка са градоначелницима да је дошло до погоршања епидемиолошке ситуације, те да треба предузети додатне мјере, али не и потпуно затварање.

„Став већине на састанку је да треба у наредним данима значајно појачати контролу поштовања мјера, да не треба затварати угоститељске објекте, те да ће градски, општински и републички штаб засједати сваки дан“, рекао је Вишковић.

Каже да им данас није била жеља да затварају угоститељске објекте.

„Желимо дати прилику свима нама да се придржавамо постојећих мјера. Санкционисаћемо оне који не поштују епидемиолошке мјере. Моја препорука је да их поред новчане казне треба и затворити“, рекао Вишковић.

Додао је да се изгубила веза између Републичког и општинских штабова.

„Ово је заједнички посао, ми нисмо супростављене стране, не занима ме ничија политичка припадност. Већина општинских и градских штабова није хтјела да самостално доноси ригорозније мјере. Ако ови штабови могу да контролишу поштовање мјера у својим општинама и градовима онда могу урадити пола посла“, сматра Вишковић.

Републички штаб за ванредне ситуације је требало да засједа данас у 15 часова, а Вишковић је казао да ће сједницу овог штаба или помјерити за касније данас или за сутра, те да не планирају доносити мјере затварања.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је рекао да су до сада донијели мјеру да гости у угоститељским објектима могу улазити до 21 час.

„Донијели смо шест прекршајних налога у задњих седам дана и један локал је затворен“, рекао је Ћурић.

Директор болнице „Свети Врачеви“ из Бијељине Златко Маскимовић казао је да је евидентно да се епидемиолошка ситуација погоршала.

„Примјећујем да је у једној коректној атмосфери преовладавао висок степен заједништва свих присутних на данашњем састанку. У бијељинској болници смо одлучни да успијемо, имамо довољан број кревета“, рекао је Максимовић.

Вишковић је рекао да је у новембру на болничком лијечењу било 1.200 грађана, а да их је сада око 800.

Састанку са Вишковићем присуствовали су градоначелник Требиња Мирко Ћурић, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, градоначелник Добоја Борис Јеринића, Зворника Зоран Стевановић, градоначелник града Источно Сарајево Љубиша Ћосић, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, градоначелник Градишке Зоран Аџић, градоначелник Дервенте Милорад Симић и градоначелник Приједора Далибор Павловић.

(Независне новине)

Related posts

НАЈВИШЕ РАСПРАВЕ О РАЗВОЈУ СПОРТА И СТАЊУ БЕЗБЈЕДНОСТИ

admin

Овдје неће бити незапослених

Derventski List

У БЕЧИЋЕ ОТПУТОВАЛО 26 ДЈЕЦЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još