Друштво

Празнични дух и поклони
за крај првог полугодишта

Новогодишњом приредбом која је обиловала пјесмицама, рецитацијама и драмским изведбама, а коју су вриједно припремили ученици и корисници Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ и дневног центра обиљежен је крај првог полугодишта.

Низоставан дио приредбе била је посјета Дједа Мраза који је сву дјецу обрадовао пакетићима и слаткишима. Новогодишња приредба традиционална је у овом центру, а ученица другог разреда средње физиотерапеутске школе Сунчица Спасојевић није крила срећу што је била дио програма.

– Драго ми је да се послије пандемије корона вируса поново окупљамо, али бих вољела да нас је – рекла је Спасојевићева. 

Директор ове установе Владан Поповић казао је да је задовољство што поново приредбом обиљежавају крај полугодишта.

– Задовољство ми је да можемо приредити ову манифестацију, послије двије године паузе, и наставити традицију окупљања поводом првог полугодишта. Радили смо вриједно и марљиво у протеклом периоду, ученици су постигли добре резултате на шта смо поносни, а Градска управа је у сусрет празницима обезбиједила пакетиће за свих наших 53 корисника – рекао је Поповић истакавши да су пакетиће обезбиједили и дервентски предузетници, и то „Венето“, „Боди арт“ фитнес центар, „Ротари клуб“ из Добоја, Савез слијепих РС и Адвентисти седмог дана, а фирма „Амика“ поклонила је корисницима обућу и новчани прилог, те дио слаткиша.

Поповић је захвалио и Алену Авдуловићу и Роберту Ђурићу који су корисницима традиционално уљепшали предстојеће празнике ручком и дружењем.

Просторије

Директор „Будућности“ Владан Поповић истакао је да је протекли период био и у знаку улагања у просторије центра и средства за рад.

– Око 200.000 марака уложено је у реконструкцију школе, тачније електро, интернет и телефонске мреже, реновирали смо систем гријања и подне облоге, те средили магацине. Такође, добили смо и сензорну собу и Тоби комуникатор, захваљујући средствима Министарства здравља и социјалне заштите РС, тако да ће када нам у јануару стигне и нови намјештај, ово бити веома опремљен објекат – рекао је Поповић додавши и да је ова установа заједно са удружењем „Сунце“ започела пројекат „Раног третмана за дјецу са сметњама у развоју на подручју града Дервента“.

Related posts

Христос васкрсе!

admin

Нова шанса за набавку
мађарске механизације

Derventski List

Гаковац у петак без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još