ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРВАЧИЋА ВИШЕ НЕГО ЛАНИ

У дервентским основним школама до краја мјесеца траје упис ученика у први разред, а подаци о до сада уписаним првачићима показују да ће на јесен у школске клупе сјести 40 ђака више у односу на прошлу годину.

У Основну школу „Никола Тесла“ уписано је 27 ђака првака више него шрошле године.

– Тренутно имамо 120 уписаних првачића, а упис је још у току.  Највећи број ђака похађаће централну школу, а када су у питању подручне, у Великој Сочаници имамо уписана четири ученика, у Лужанима три и у Пољу једног првачића – кажу у овој школи.

Раст броја првачића евидентан је и у Основној школи „19. април“, у којој такође посјећају да упис није завршен и истичу да очекују да се број уписаних повећа за још неколико првака.

– Нашу школу у предстојећој школској години, према тренутним подацима, похађаће 83 ученика првих разреда, а како упис и даље траје, мислимо да ће тај број бити незнатно већи. Када је ријеч о подручним школама, у Агићима имамо пет уписаних првачића, у Кострешу четири, као и у Трстенцима, а двоје је уписано у Мишковцима. Преостали ће похађати наставу у централној школи – рекла је педагог у овој школи Гордана Асентић.

У школске клупе у осињској Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ сјешће шест ђака првака више у односу на годину раније. Директор школе Жељко Стјепановић потврдио је да је упис завршен и да ће школовање у тој школи започети укупно 18 ученика. У календеровачкој Основној школи „Тодор Докић“ ове године уписано је 17 првачића.

Школска 2019/2020. година у РС почиње 2. септембра.

Related posts

ЛОВЦИ „МОТАЈИЦЕ“ ИЗБОРИЛИ НАСТУП У КУПУ РС

admin

ЗИМСКА СЛУЖБА УПУЋЕНА НА СЕОСКА ПОДРУЧЈА

admin

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još