Спорт

Прегршт медаља и улазнице за престижне смотре

Међународно такмичење у каратеу окупило је протекле недјеље у Српцу 180 такмичара из 12 клубова из Републике Српске, ФБиХ, Србије и Аустрије, а међу 40 такмичара карате клуба „Дервента“, који су у генералном пласману подигли пехар за освојено треће мјесто, златом у четири дисциплине окитили су се Славен Топаловић, Владимир Михајловић и Дарио Пејић.

Сви такмичари из дервентског Карате клуба представили су се у четири дисциплине, те побрали 22 златне медаље, 16 сребрних, 19 бронзи и четири пехара.

У категорији појединачних ката злато су заслужили Маја Бабић, Лука Живковић, Дарио Пејић, Урош Спасенић, Ђорђе Видић, Владимир Михајловић, Слободанка Секулић, Драгана Бабић, Славен Топаловић и Марина Пијетловић, док су сребро понијели Вук Бећаревић, Давид Дринић, Лео Топић, Катарина Вуковић, Дејан Дукић, Софија Тодоровић, Анастасија Павловић, Марко Ратковац, Лана Малетић и Дејан Врањеш. Бронзу су освојили Анђела Ђукић, Анђела Петковић, Небојша Љешић, Владимир Павковић, Марија Вујић, Марко Бабић, Анђела Вујичић, Василије Пијетловић, Дилара Топић, Милка Репија, Милица Асентић, Лана Николић, Јелена Асентић, Кристијан Павловић и Лејла Мерџановић. У категорији екипних ката шест дервентских екипа крунисало је су своје представљање златном медаљом и то тим 2 у саставу Василије Пијетловић, Давид Дринић и Лео Топић, тим 3 Маја Бабић, Владимир Павковић и Вук Бећаревић, тим 5 Милица Асентић, Милка Репија и Слободанка Секулић, тим 8 Владимир Михајловић, Дарио Пејић и Анђела Вујичић, тим 11 Драгана Бабић, Лана Николић и Славен Топаловић и тим 12 Анастасија Павловић, Софија Тодоровић и Дејан Дукић. Сребрне медаље у овој дисциплини освојила су четири тима, тим 1 у саставу Ђорђе Ратковац, Драгана Петковић и Марина Пијетловић, тим 6 који су чинили Марко Бабић, Урош Спасенић и Дилара Топић, тим 7 Ђорђе Видић, Лука Живковић и Небојша Љешић и тим 8 Катарина Вуковић, Јелена Асентић и Лана Малетић, док је бронзу заслужио један тим у саставу Анђела Ђукић, Анђела Петковић и Марија Вујић.

У појединачним борбама златне медаље засијале су у рукама Дариа Пејића, Владимира Михајловић, Славена Топаловића, Андреје Маркуљевић и Дејана Врањеша, сребро су освојили Драгана Бабић и Ђорђе Видић, док су резултат за бронзу постигли Дејан Дукић, Лејла Мерџановић и Марко Ратковац.

У дисциплини екипних борби представила су се три дервентска тима и сва три су побрала златне медаље и то тим 15 који су чинили Дарио Пејић и Владимир Михајловић, тим 14 у саставу Славен Топаловић и Дејан Дукић, те тим 12 који су чиниле Андреја Маркуљевић и Лејла Мерџановић.

– Захваљујући овим резултатима наши каратисти осигурали су улазницу за Свјетско првенство за кадете, сениоре и Свјетски куп за пионире у Београду, те позив за репрезентацију РС – навели су из Карате клуба.

Related posts

Прегршт медаља са Отвореног првенства РС

admin

Спортски подвизи служе
на понос Дервенти

Derventski List

Настојаћу да и
догодине будем најбољи

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još