ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРЕДАВАЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ИЗАЗВАЛО ВЕЛИКУ ПАЖЊУ

Родитељи малишана који бораве у обданишту „Трол“ данас су имали прилику да присуствују педагошко-психолошом савјетовању о теми „Родитељство и формирање понашања у раном дјетињству“.
У организацији ове предшколске установе, а у оквиру пројекта Инвестиционо-развојне банке, тему су представили проф. др Перо Спасојевић и психолог Александар Голубовић, који су се детаљно посветили питањима родитеља.
Директорица „Трола“ Гордана Симић објаснила је да је примарни циљ ове едукације подржати улоге родитеља, односно побољшати родитељске компетенције.

– С обзиром да смо већ у прошлој години започели давање подршке родитељима и њиховим родитељским улогама, издавањем приручника „Мој вртић и ја“ ово је само један продужетак гдје смо ојачани подршком стручних лица – рекла је Симићева.
Један од предавача, проф. др Перо Спасојевић са Педагошког факултета у Бијељини, нагласио је важност раног дјетињства у развоју личности.
– Првих пет година живота су најважније у животу човјека уопштено јер се тада све заснива, а све што ће касније бити потиче из тог периода, док је сав каснији развој извјесна надоградња. Институције служе да, све оно што је дијете наслиједило рођењем и оно што је стекло у породици, обликује у један стабилан начин понашања – истакао је др Спасојевић.

Дипломирани психолог и стручни сарадник за послове психолошке дјелатности у вртићу „Трол“ Александар Голубовић настојао је да кроз научни приступ објасни васпитање дјеце у раном узрасту.

– Постоји одређени модел који смо усвојили, такорећи традиционални и који на неки начин опстаје. Међутим, пракса показује да тај модел одгоја и није баш функционалан, зато ћу настојати да кроз овакво предавање родитељима помогнем да заједно дођемо до одговора на нека учестала питања како би превазишли дилеме и бриге које засигурно имају – рекао је Голубовић.

Александар Голубовић

Related posts

1. мај симбол борбе за радничка права

admin

Симикић побједник Вашарског купа

admin

Дом здравља се припрема за вакцинацију

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još