ИЗДВОЈЕНОКултура

ПРЕДСТАВА ОГОЛИЛА ЗАМКЕ ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ вечерас је одиграна представа „То нисам ја“, прњаворске аматерске драмске сцене и „Просвјете“.
У оквиру пројекта „Млади као снага промјене у својим локалним заједницама“ настао је сценарио који говори о насиљу на друштвеним мрежама, а редитељске палице се прихватила Бранкица Радоњић.
– Одлучили смо да идемо у крајност и да кроз бруталан начин прикажемо како то млади људи због својих опсесија, мислим на друштвене мреже, могу да заврше у менталним установама – објашњава редитељка и додаје да жели да представа утиче на људе свих животних доби.
Представа је замишљена као Форум театар, односно да глумци имају интеракцију са публиком. По завршетку представе свако из публике може да укаже на грешке или да понуди рјешење за неке проблеме, а глумци на лицу мјеста одиграју „рјешење“ и исправљају грешке.
Директорка Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ Мирјана Плиснић изразила је задовољство одазивом публике, јер се ради о потпуно другачијој представи у односу на оне које су у нашем граду до сада приказиване.

– Ово је хорор представа која покушава да младима предочи шта им „раде“ друштвене мреже али нам нуди и рјешење за ту проблематику – додала је Плиснићева.

Related posts

ЗАРАЖЕНО ЈОШ ПЕТ ОСОБА

admin

У БЕЧИЋЕ ОТПУТОВАЛО 26 ДЈЕЦЕ

admin

Четири изложбе славе
музејску дјелатност

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još