Друштво

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВА ПОДРШКА ИЗ ИФАД-А

У Општинској управи данас је одржан састанак на којем су разматране могућности за наставак сарадње са Међународним фондом за пољопривредни развој (ИФАД).

Представници управе, те Јединице за координацију пољопривредних пројеката при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, два удружења пчелара, Пољопривредне задруге „Агропосавина Фарм“ и удружења воћара разговарали су  о подршци коју овај фонд пружа кроз пројекат развоја конкурентности у руралним подручјима.

На састанку су представљени пројекти дервентских пољопривредника, између осталих и пчеларских удружења „Златна пчела“ и „Липа“. Пројектом, чији је циљ да се омогући набавка опреме и инфраструктура, било би обухваћено 26 пчелара, а вриједност је процијењена на 636.000 марака.

Други пројекат би био пројекат задруге „Агропосавина фарм“ и односи се на воћаре и повртларе.

– Циљ нам је окупити што већи број произвођача, а већ добрим дијелом имамо искуство кроз пројекат који проводимо у сарадњи са задругом из Грачанице, а понајвише се односи на производњу паприке, јер имамо тржиште и циљ је да окупимо што више произвођача. Сматрам да пројекат мора бити од интереса за ширу друштвену заједницу и настојаћемо да до краја фебруара наш пројекат буде на разматрању – рекао је директор задруге Рајко Кулага.

Представници Јединице за координацију пољопривредних пројеката истакли су да их радује што у Дервенти постоји велико интересовање за пројекте ИФАД-а.

– Пројекат је намијењен свима, а пољопривредницима и пчеларима савјетујемо да се удруже јер ће на тај начин њихови пројекти лакше проћи  – рекао је пројект менаџер Драган Вучковић.

У пројектима ИФАД-а могућност за учешће има и локална заједница.

Related posts

Екипа дервентске Полицијске
станице била дио празничног турнира

Derventski List

Спортске активности
окупиле 400 дјеце

Derventski List

Приједлог закона о допуни Кривичног закона усаглашен са Уставом Републике Српске

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još