Друштво

Фестивал етно – пјесме овог викенда

Овогодишње дводневно издање фестивала етно – пјесме 17. и 18. септембра, осим концерта пјевачких група, обогатиће и радионица традиционалног пјевања.

Организаторску палицу фестивала и ове године држи СКУД „Дервента“, а први дан фестивала, 17. септембар, биће посвећен концерту пјевачких група у Центру за културу од 19 часова

– Публици ће се представити етно – групе „Царза“ из Дрвара, „Тамјан“ из Угљевика, „Вида“ из Модриче, „Лозице“ из Лознице, те пјевачке групе „Пронија“ из Прњавора, „Босиљак“ из Дервенте и домаћин СКУД „Дервента“ – најавили су из СКУД-а додајући да ће другог дана фестивала бити одржана радионица.

– У недјељу од десет до 13 часова биће одржана радионица традиционалног пјевања за 30 полазника у просторијама Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ коју ће водити етномузиколог мр Зорана Гуја.  Са одржавањем радионице, фестивал почиње да добија и едукативни карактер, што нам је био циљ од самог оснивања – казали су из СКУД-а.

Захваљујући подршци Министарства просвјете и културе РС и Министарства културе и информисања Републике Србије фестивал ће трајати два дана, а његово одржавање подржала је и Градска управа Дервента.

 

 

Related posts

Регресирани дизел одобрен
за 143 произвођача

Derventski List

УЧЕНИЦИ ПРИРЕДБОМ ПОКАЗАЛИ КРЕАТИВНОСТ

admin

Његују афинитете талентованих ученика

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još