ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРЕДСЈЕДНИЦА СРПСКЕ ПОСЈЕТИЛА ПОРОДИЦУ САВКОВИЋ

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас десеточлану породицу Савковић из Дервенте, истакавши да се ради о примјеру вишечлане породице која може складно да организује живот.

Брачни пар Славица и Дејан Савковић родитељи су осморо дјеце, пет синова и три кћерке, а Јован, Ана, Павле, Марија, Милош, Лазар, Василије, Милица одрастају и васпитавају се у духу православља, а породични дом је испуњен осмијесима и радошћу.

Предсједница Српске није крила одушевљење начином функционисања и организације ове породице.

– Ово су млади људи који су за непуних 20 година брака стекли осморо дјеце, ријешли стамбено питање и уз све то породични бизнис подигли на виши ниво. А при томе, сва дјеца су добри и пожртвовани ученици – казала је Цијановићева констатујући да посебно радује чињеница да су све оно чиме ова породица може да се похвали сами себи обезбједили уз доста труда, залагања, слоге и љубави, без ичије помоћи.

Цијановићева је додала да су Савковићи један свијетао примјер како једна вишечлана породица може да има организован живот, како све може да буде уредно и да је овакав један складан дом прави примјер свима у Републици Српској да треба и да може да нас има више.

– Свакако да је тешко и да је потребно много одрицања како би једна десеточлана породица могла безбрижно да живи, али видимо да је могуће – закључила је предсједница додавши да је ово најљепша посјета.

Начелник општине Милорад Симић захвалио је Цвијановићевој што има на уму ову хвале вриједну породицу, али је такође позвао и све своје суграђане да посјете породични бизнис и на тај начин пруже подршку Савковићима.

– Ова десеточлана породица завређује сву нашу пажњу, иако то никада од нас није тражила. Одувијек су се сами сналазили, те иако никада нису тражили помоћ, драго ми је да предсједница има на уму наше Савковиће, као и народни посланик Игор Жунић – изјавио је Симић те подсјетио да је и он сам из вишечлане породице те да себе сматра срећником због те чињенице.

Чланови породица Савковић, иако су јединствени по много чему, за себе кажу да су само скромна породица која странице своје животне приче исписује са много љубави и још више вјере у срцима.

Глава породице Дејан захвалио се гостима јер су одвојили своје вријеме и посјетили их.

– Ова је јединствена прилика да покажемо да једна вишечлана породица може да функционише без нечије помоћи и моја захвалност иде нашим данашњим гостима који су то препознали и дошли да нас обиђу – захвалан је Дејан, док је Славица истакла да се уз мало дисциплине све може лијепо организовати.

 

Related posts

Изабрани најљепши ћирилични рукописи

admin

НАЧЕЛНИЦИ ДЕРВЕНТЕ И ПРЊАВОРА О БРОЈНИМ ТЕМАМА

admin

Ишчекивање Васкрса
окупано хуманошћу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još