ИЗДВОЈЕНОНовости

Прекинуто скупштинско засједање, није усвојен дневни ред

Засједање Скупштине града Дервента, које је било заказано за данас, прекинуто је на самом почетку након што није изгласан дневни ред сједнице, а скупштински Колегијум у наредним данима одлучиваће о новом термину сједнице.

Сједници је присуствовало 26 одборника, а одсуство са засједања пријавили су Миленко Пуљановић (СНСД), Драго Симић (ДНС) и Бојан Земуновић (СП).

Након што дневни ред није усвојен предсједник Скупштине града саопштио је да сједница не може бити одржана, те да ће о новом термину засједања одлучивати скупштински колегијум.

– Нисмо усвојили дневни ред, јер скупштинска већина нема довољно руку да изгласа тачке дневног рада. О новом термину сједнице ће се изјаснити Колегијум. Сједница је морала да буде одржана у року од два мјесеца – рекао је Земуновић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Славко Томаш казао је да

је прије данашњег засједања сазван скупштински Колегијум на којем је покушано да се изнађе могућност да се сједница одгоди, јер два одборника скупштинске већине, због здравствених проблема, нису била у могућности да присуствују сједници.

– Међутим, колеге из других клубова нису нас подржале. Иако имамо скупштинску већину, нисмо жељели да се на колегијуму прегласавамо и гласали смо о дневном реду. Жао ми је што је до овога дошло, али држати засједање у амбијенту гдје ни једна страна у Скупштинској сали нема већину је илузорно – казао је Томаш.

Шеф Клуба одборника СП-а Славен Гојковић је нагласио да је скупштинска већина стабилна.

– Нема говора о томе да су поједини одборници незадовољни и да због тога нису присуствовали сједници. Разлози за недолазак су здравствене природе. Нас је 15 и то остаје тако. Сви одборници из скупштинске већине су потписали и овјерили своје изјаве да чине ту већину, што је на почетку засједања и предочено – нагласио је Гојковић.

Шеф Клуба одборника СДС-а Перо Ђурић истакао је да вјерује да је данашње засједање могло бити одржано, упркос одсуству одборника.

– Ситуација је једноставна, предложен је дневни ред који није усвојен, а нису га усвојили они који су га предложили. Нису га усвојили из разлога што имају огромно незадовољство у својим редовима и што се не могу договорити око подјеле плијена, јер су, на неки начин, успјели да добију 15 одборника на своју страну, а сада се не могу договорити ко ће добити коју позицију.  За одборнике који су одсутни из здравствених разлога није приложено никакво љекарско увјерење како би се оправдало њихово одсуство – рекао је Ђурић.

Предсједник парламента Мирко Земуновић отварајући засједање саопштио је да је формирана нова скупштинска већина коју чине одборници СНСД-а Славко Томаш, Давор Симић, Маја Пјерановић, Миленко Пуљановић, Момчило Тривуновић, Дарко Бећаревић, Игор Новић и Слободанка Миљевић, СП-а Славен Гојковић, Бојан Радановић и Бојан Земуновић, одборник УС Миодраг Тешендић, СПС Никола Нединић, НДП Зоран Милојевић и ХДЗ БиХ Маријан Кљајић.

За дневни ред данашњег засједања биле су предложене 23 тачке дневног реда.

Саопштење СП-а

Из Градског одбора СП-а данас су саопштили да одборник те странке у Скупштини града Бојан Земуновић није у могућности присуствовати сједници због здравствених разлога и по налогу љекара.

– Поштујући његову приватност, дијелимо ову информацију како би смо јасно истакли због чега је одсутан и спријечили даље злоупотребе, не желећи да било кога доведемо у непријатну ситуацију, а најмање да се она искористи у дневнополитичке сврхе – навели су из ове странке.

Клубови одборника

Предсједник Скупштине града саопштио је да је дошло и до промјене у саставу клубова одборника, односно да се Клубу одборника СП – а придружио и одборник Маријан Кљајић (ХДЗ-а БиХ), те да је формиран Клуб одборника УС-СПС-НДП који сада чине Миодраг Тешендић, Никола Нединић и Зоран Милојевић. Клуб одборника ДНС-а од сада чине Дејан Пјерановић, Драго Симић, Маринко Николаш и Мирко Земуновић.

Related posts

НИЧЕ НОВИ ПРОСТОР ЗА ОПУШТАЊЕ

admin

ПОЧЕЛО ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКУ ПОВЕЉУ

admin

Питка вода стиже до 35 домаћинстава у Турским Лужанима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još