Друштво

Преко вибера до главне
улоге у шпанској серији

Да не постоји немогућа мисија и да се упорношћу и радом жеље и снови заиста остварују, примјер је четрнаестогодишња Елена Матић из Дервенте, којој је у конкуренцији више од 300 глумица из цијеле Европе припала главна улога у новој шпанској серији “Романцеро”.

Елена, која је иза себе већ има улоге у кратком филму “Кинески зид” Александре Одић и “ Bon voyage” Синише Галића, у шпанском трилеру са елементима фантастике тумачила је улогу Корнелије, одбачене тинејџерке. Занимљив је, како каже, начин како је главна улога припала баш њој.

 – Моја мама је нашла пријаву за кастинг у вибер групи школе глуме коју сам онлајн похађала више од годину и наговарала ме је да се пријавим. На почетку уопште нисам хтјела то да радим и помислила сам ко ће баш мене да изабере и то из Шпаније. Али, та улога ми је била суђена – прича Матићева за “Глас Српске”.

Снимак који је послала у Шпанију, како каже, направљен је лани у марту, а одговор је добила два мјесеца касније.

– Занимљиво је што сам снимак за кастинг направила у својој дневној соби. Мама ме је снимала и било ми је веома незгодно да учим текст, јер је био на шпанском који тада нисам знала, али смо успјеле снимити – присјетила се Матићева.

Уз одговор да је изабрана, стигао је још један услов, а то је да одмах пошаље још један снимак.

– У том моменту сам била на тренингу, мама је назвала тренера и замолила је да ме хитно довезе кући да морамо снимити нешто. Дошла сам изнервирана јер сам морала прекинути тренинг, али смо снимили из првог покушаја – прича Матићева, додајући да је то доказ да јој је ова улога заиста била суђена.

Испричала је да је прије кастинга имала огроман страх.

– Колико је год мени била жеља да се бавим програмирањем и да то студирам, глума је оно што сам сањала и замишљала свако вече прије спавања и могу рећи да се мој сан заиста остварио – рекла је Матићева, додајући да јој је породица највећа подршка.

Серија коју је шпанска група “Медиа про” снимила за платформу Амазон, а која је у фази монтирања, снимана је на више локација у Шпанији.

За улогу је, како каже, морала да се офарба у црно. Иако јер ријеч о хорору, каже да су сцене које је снимала ипак биле више смијешне него страшне.

– Снимала сам доста чудних сцена. Радили смо у тржном центру, људи су ме гледали, а ја сам се осјећала као нека маскота – рекла је Матићева.

Порука младима

Младим људима Елена Матић поручила је да слиједе своје снове. 

– Ја сам из свог малог стана, без познавања језика и у толикој конкуренцији  дошла у Шпанију, гдје су ме третирали као звијезду и колико год звучало као клише, заиста никада не треба одустати – закључила је Матићева. 

www.glassrpske.com

Related posts

Мноштво награда
за „Пиер“ чајеве

Derventski List

Маленој Аријани потребна
помоћ добрих људи

Derventski List

Мајка шесторо дјеце
бије одсудну битку

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još