ИЗДВОЈЕНОРС-РЕГИЈА

ПРЕСРЕТАЧИ ШКОДА И ХЈУНДАИ НА ПУТЕВИМА

Полицијска возила са уграђеним пресретачима модела Шкода „суперБ“ и Хјундаи „и30“ представљени су 12. јуна у Бањалуци, а возаче ће контролисати у циљу спречавања прекорачења брзине кретања возила у саобраћају, као и санкционисања возача истих.

Директор полиције Републике Српске Дарко Ћулум рекао је да су радарски уређаји уграђена у два полицијска возила и која ће служити за мјерење брзине кретања возила на путевима РС.

– Ова возила ће радити на више начина, радиће у станционираном моду, у стању мировања могу да мјере брзину кретања возила у одласку и доласку, након тога се обрађују подаци и шаљу се на адресе возача ако су прекорачили дозвољену брзину. Може да ради на начин у покрету, мјери брзину кретања свих возила у одласку и доласку, те да се накнадно обрађују подаци и шаљу на њихове адресе. Трећи начин је да ради у покрету као пресретач уз диркетну контролу полицијских службеника и тада се на лицу мјеста санкционишу возачи – рекао је Ћулум.

Он каже да ће ова возила радити на путевима широм РС, те да се снимљени подаци неће моћи брисати, те ће бити смањена могућност за злоупотребу.

Опрему за потребе МУП-а РС, набавила Агенција за безбједност саобраћаја на основу Програма утрошка средстава која уплаћују друштва за осигурање и филијала друштва за осигурање из ФБиХ.

http://www.nezavisne.com

Related posts

Мир, стабилност и напредак будућност РС

admin

Од данас раде баште кафића, дио ученика од уторка у школама

admin

РТРС О ЗЛОЧИНИМА НАД СРБИМА У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još