ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИВРЕДНА СМОТРА ОКУПИЛА 120 ИЗЛАГАЧА (ФОТО)

Министар привреде и предузетништва РС Вјекослав Петричевић данас је свечано отворио 14. Сајам привреде и туризма, који Спортски центар организује у оквиру традиционалног 168. дервентског вашара-

До петка ће на површини већој од 3.200 квадрата отвореног и затвореног сајамског простора своје производе и услуге представљати више од 120 излагача. Традиционалну привредно – туристичку манифестацију по којој је Дервента надалеко позната, данас је посјетио значајан број Дервенћана и готију из околних општина, а отворењу су присуствовали и народни посланик Игор Жунић, те гости и званице из сусједних општина.

Петричевић је истакао да  Дервента представља примјер успјешне општине и домаћинског односа локалне управе према привреди и свим осталим сферама живота.

  • Познато је да Дервента предњачи када је у питању привредни развој и да је препознатљива по великом броју иностраних инвеститора. Важно је нагласити да је Дервента од 2013. године члан сарадничке мреже и даје континуирану подршку програму инвестирања. Овдје је посебно истакнут осјећај за привреду и развој привреде. Данас је прилика да подржимо Сајам привреде и туризма, јер се ради о мјесту на којем се људи сусрећу и проширују своје пословне ангажмане – рекао је Петричевић.

Начелник општине Милорад Симић казао је да је Сајам привреде одлика Дервенте, која слови за изузетно добро привредно окружење.

  • Ако Дервенту упоредимо са пероодом од прије рата, када је имала 57.000 становника, а 14.000 запослених, и сада кад нас има 26.500 са 7.000 запослених, онда је тренутно привредно стање велика ствар. Чињеница је да је Дервента у прошлој години извезла робе за 344 милиона и увезла 290 милиона КМ, што је итекако добар показатељ. Да смо на добром путу и да радимо ваљано, потврђују и бројна признања. Наиме, у октобру ће у Скопљу општини Дервента бити уручено ново признање, јер су еминентни стручњаци препознали фантастичан искорак у стварању привредног амбијента и доброг пословног окружења – истакао је Симић.

У пригодном програму током отворења сајма, наступили су чланови СКУД „Дервента“ и пјевач Дарко Ђекић, а представљене су и вјенчанице из салона „Слоба вјенчанице“ из Прњавора и олдтајмер из Славонског Брода.

 

Related posts

Паметна табла и 3Д штампач биће доступни ђацима

admin

„Фрукта трејд“ купио имовину „Униса“ за 27 милиона КМ

admin

ПОМОЗИМО АНАСТАСИЈИ ДА СТАНЕ НА НОГЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još