Друштво

Признања истакнутим
члановима СКУД-а „Дервента“

Круне дугогодишњег рада и доприноса у области културно – умјетничког аматеризма у виду плакете, повеље и захвалница Савеза аматерских културно – умјетничких друштава Републике Српске уручене су члановима Српског културно умјетничког друштва „Дервента“ на свечаној академији овог удружења која је одржана јуче.

Свечана академија у Банском двору у Бањалуци окупила је велики број чланова друштава, а поводом 15 година постојања и рада савеза. Тим поводом вреднован је рад појединаца, а највишим признањем савеза награђена је предсједница СКУД-а „Дервента“ Милица Ратковац за 20 и више година рада у овој области.

Признањем другог ранга, односно повељом, одликован рад и залагање умјетничког руководиоца овог друштва Саше Арсенића. Захвалнице су уручене и чланицама СКУД-а „Дервента“ Ани Кецман и Слађани Пријевић.

– Ове награде су признање за наш рад у протеклих 29 година на пољу културно – умјетничког аматеризма. Драго нам је да су наш ентузијазам и залагање препознати и изван наше локалне заједнице што ће нас засигурно мотивисати да наставимо да нашу културу и традицију преносимо на младе – казала је Ратковац.

Савез аматерских културно – умјетничких друштава РС основан је 2007. године и окупља на добровољној бази удружења која за основни циљ имају очување и његовање културне баштине и традиционалних облика народне културе.

СКУД „Дервента“ је члан савеза од 2011. године, а функцију делегата у протеклих 12 година обавља Саша Арсенић.

Related posts

Овог викенда појачане контроле возача

admin

Дијелови града
данас без струје

Derventski List

Спремност за зимске услове контролисана код 25 возила

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još