ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИЗНАЊА У РУКАМА ПЕТОРО ДЕРВЕНЋАНА

У Дервенти су данас уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић“ истакнутим привредним и друштвеним субјектима са подручја Посавине и централног дијела Републике Српске.

Од укупно 24 признања која су данас додијељена, пет су добили Дервенћани и то власник „Фрукта трејда“ Душан Рељић за бизнис планове и пословну визију, за допринос култури предузетничког стваралаштва признање је уручено директору предузећа „Металпром НБ“ Петриславу Ори, а награду је као нај жена региона добила власница фирме „Bosnia grows organic“ Ивана Стјепановић.

За пројекте у области културе признање је уручено директору Центра за културу Јеленку Живковићу, а док је за презентацију повољног пословног окружења Дервенте награда уручена власнику „Рибарства Марјановић“ Станиши Марјановићу.

Ово својеврсно оцјењивање и вредновање предузетничког стваралаштва организује се у оквиру пројекта „Пут ка врху“ који је настао прије 19 година са идејом афирмације привредног и друштвеног стваралаштва Србије.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ раније ове године уручено је и начелнику општине Дервента Милораду Симићу, који је данас био домаћин лауератима из читаве Посавине.

  • Велико је задовољство што се ово дешава у Дервенти, а подсјетићу да је делегација наше општине имала прилику бити на 7. Подунавском бизнис форуму и донијети кући једну плакету за најбољу локалну заједницу која ствара амбијент доброг пословног окружења. Почашћени смо плакетом, повељом и статуом великог добротвора капетана Мише Анастасијевића, што је велика награда и прихватио сам да будем домаћин овог данашњег скупа. Честитам свим добитницима са жељом да им ово буде лијепа успомена из Дервенте – рекао је Симић.

Добитници признања нису крили задовољство што је њихов рад препознат од стране шире друштвене заједнице и еминентних личности из привредног живота.

– Иако сам добила признање за најжену у бизнису у региону, не сматрам да сам страшно успјешном, јер је наш пројекат на почетку и ово нам је трећа година пословања. Основала сам пројекат мира, ревитализације за цијели регион, вратила се из Аустрије, очистила зарасле њиве, засадила љековито биље које извозимо у Европску унију у органској квалитети. Ово је за мене велика част, нарочито јер сам раме уз раме са људима који имају засигурно више професионалног и животног искуства – рекла је власница „Bosnia grows organic“ Ивана Стјепановић.

Станиша Марјановић каже да је признање значајна потврда да је оно што ради са својом породицом, успјешно.

  • Значи нам ово много јер смо супруга и ја кренули од нуле 2003. године и нисмо имали никаквог искуства, иако се породица бави сопственим пословима. Од рибарства живимо и до сада смо успјешно обављали све наше задатке – рекао је Марјановић.

Професор на новосадском универзитету и предсједник Комисије за додјелу награда др Радован Пејановић рекао је да је ријеч о веома значајном признању које се у РС додјељују од 2016. године, а у Србији много дуже.

  • Награда носи име по чувеном добротвору тако да се при избору награђених не гледа само пословни успјех и стручне способности, него и друштвена одговорност. На овај начин желимо да промовишемо те вриједности, а и сам Миша Анастасијевић има међународну димензију и то је разлог зашто смо ми из Србије кренули даље у регион – рекао је Пејановић.

Потпредсједник Привредне коморе РС Михајло Видић рекао је да овакве награде дају подстрек за даљи напредак и пословање предузећа, који даље утиче на стварање повољног привредног амбијента.

  • Свакако да ће овакве награде бити подстрек онима који нису добили ове награде да настоје да побољшају своје резултате, рекао је Видић.

Признања „Капетан Миша Анастасијевић“  додјељује агенција „Медиа Инвент“ из Новог Сада у сарадњи са новосадским Универзитетом и привредним коморама Војводине и Републике Српске.

Свечаност додјеле награда почела је наступом пјевачке етно групе СКУД „Дервента“, а церемонију уручивања увеличао је и наступ професора музике Милијане Жунић.

 

Related posts

Збогом ђачко доба!

Derventski List

Цијена папрена, али купаца не мањка

admin

Органска производња хвата замах

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još