ИЗДВОЈЕНОНовости

Признање награда за дугогодишњи рад

Великогоспојинска повеља са златним грбом града много значи мојој породици и мени, јер је то доказ да је препознат наш дугогодишњи рад и залагање.

Рекао је то Раде Ћудић, домаћин једног од највећих газдинстава у Дервенти и Републици Српској, добитник највишег признања града, Великогоспојинске повеља са златним грбом града у 2021. години.

Са фарме породице Ћудић у Црнчи дневно „потече“ око 1.600 литара млијека, а годишње око 520.000 литара. Ово газдинство се на производњу млијека оријентисало 2003. године, а породични посао, који укључује и обраду око 90 хектара земље, унапријеђено је изградњом објекта модерне штале.

– У модерној штали, који се простире на 1.000 квадратних метара, бринемо о 73 музне краве, док је у другој штали око седамдесетак јуница и неколико телади, тако да говоримо о укупно око 135 грла. С обзиром на тај број, природно је било да се трудимо да створимо услове за лакши рад, па смо се стога одлучили да инвестирамо у изградњу нове штале – објаснио је Ћудић додавши да је потребно још улагања, али да су основни дијелови који олакшавају посао, завршени и већ у употреби.

– У вођењу домаћинства највише ми, поред супруге, помажу син и снаха, а и унучад често зна да преузму неке послове – казао је домаћин истакавши да настоје да газдинство константно развијају.

– Пракса нам је да сваке треће године инвестирамо у обнову механизације, јер радимо на око 90 хектара обрадиве површине. Наравно, континуиран је и рад на побољшању услова, тако да смо у протеклом периоду прокопали артешки бунар дубине 140 метара како бисмо грлима обезбиједили воду – објаснио је Ћудић.

Великогоспојинска повеља овогодишњим добитницима биће додијељена на свечаној сједници Скупштине града која ће бити одржана поводом 28. августа, Дана града.

Добитници признања

Поред газдинства породице Ћудић, једногласним одлукама одборника Скупштине града, Великогоспојинска повеља са златним грбом града ове године биће додијељена и предузећима „Фрукта трејд“ и „Нивекс“.

Related posts

МАЛЕНИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ШТА ЗНАЈУ

admin

Владика Фотије освештао цркву

admin

БЕЈБИ БУМ У СРПСКОЈ, ЗА ДАН РОЂЕНО 35 БЕБА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još