ИЗДВОЈЕНОНовости

Признање част и обавеза

Директор предузећа „Санино“ Радован Пазуревић нашао се међу 20 истакнутих личности, установа и предузећа којим је синоћ уручено престижно признање „Kапетан Миша Анастасијевић“, а награду је власник дервентске фирме заслужио као успјешан менаџер просперитетне компаније.

Награде овогодишњим добитницима, међу којма је предсједник Републике Српске Милорад Додик који је признање добио као личност године, те између осталих, министар финансија РС Зора Видовић, градоначелници Добоја и Зворника Борис Јеринић и Зоран Аџић, директор Привредне коморе РС Перо Ћорић и други, уручене су на свечаности „Од капетана Мише до Николе Тесле“ у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Признања је додијелила новосадска агенција „Медиа Инвент“ у сарадњи са универзитетима у Новом Саду, Београду, Источном Сарајеву и Бањалуци, као и привредним коморама РС и Србије.

Пазуревић је казао да је велика част бити добитник овог престижног признања, али је то уједно и велика обавеза.

– Добити престижно признање је потврда исправности одлука које човјек индивидуално доноси што у погледу друштвене одговорности, доприноса развоју културе, спорта, хуманом раду и другим областима живота. Читаво вријеме сам вођен инстинктом да своје активности организујем на тим принципима – казао је Пазуревић додавши да је ово признање једно од највећих које је у свом радном вијеку заслужио.

– Ако бих рангирао до сада добијена признања ово је можда највиши облик признања, јер се додјељује у сарадњи са институцијама које воде рачуна о корпоративној одговороности, односно у процес предлагања и одлучивања укуључене су привредне коморе Србије и Српске, то јест један круг друштвених и јавних радника и новинара. Једно густо сито је било на провјери и то је свакако велико признање – закључио је Пазуревић.

Награда „Капетан Миша Анастасијевић“ и ранијих година завршавала је у рукама истакнутих Дервенћана, између осталих, градоначелника Дервенте Милорада Симића и директора предузећа „Шуме Републике Српске“ Славена Гојковића.

Награда

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ установљено је 2000. године, потписивањем уговора Привредне коморе Војводине, Универзитета у Новом Саду и Јавног сервиса Радио – телевизије Војводине. Основни циљ признања је промоција предузетничког и друштвеног стваралаштва, а прије шест година, захваљујући Привредној комори Републике Српске и универзитетима у Источном Сарајеву и Бањалуци, награда се додјељује и у Српској.

Related posts

ШТА БИРАЧЕ ОЧЕКУЈЕ НА БИРАЛИШТИМА

admin

НА СВЕТОСАВСКОМ БАЛУ ПРИКУПЉЕНО 19.620 КМ

admin

Петорица бораца животима
задужили Дријен

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još