ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПРИКУПЉЕНО 95 ДОЗА КРВИ

Специфични услови због пандемије корона вируса нису спријечили Дервенћане, али и становнике околних општина, да се одазову првој овогодишњој акцији даривања крви током које је прикупљено 95 доза драгоцјене течности.

Чак 101 добровољни давалац, од чега је 86 редовних давалаца крви, 9. и 10. јула показали су хуманост и у спортској сали Основне школе „Никола Тесла“ даривали капљице које живот значе.

Акција је одржана у складу са препорукама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске уз одобрење Општинског штаба за ванредне ситуације, а начелник општине Милорад Симић истакао је да је Дервента препознатљива по добровољном давалаштву крви.

– Ово је један од најљепших догађаја у нашем граду, јер људи једни другима помажу. Иако годишње буду организоване три акције, ове године смо због корона вируса тек у јулу организовали прву акцију – рекао је Симић.

Секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић истакао је да је акција организована уз поштивање свих мјера и упутстава, те да су се даваоци одазвали у очекиваном броју.

– На ову прву овогодишњу акцију даривања крви одазвали су се редовни добровољни даваоци и дио припадника Оружаних снага, а један дио њих је организовано у протеклом периоду давао крв у Добоју. Ми смо задовољни одзивом грађана, а надам да ћемо организовати још двије акције, наравно у складу са ситуацијом – рекао је Кујунџић захваливши се ОШ „Никола Тесла“ која је омогућила простор за реализацију акције, те локалној управи на финансијској помоћи.

Предраг Видаковић из Дервенте је добровољни давалац крви дужи низ година, а крв је дао по 30. пут.

– Свакоме ко је добровољни давалац крви, поручио бих да даје крв и даље, јер ова течност вриједи живот. Ја крв дајем већ годинама из хуманитарних разлога, јер желим да помогнем другима, а поготово дјеци, јер је њима помоћ најпотребнија – рекао је Видаковић.

Овој акцији су се поред Дервенћана одазвали и грађани сусједних општина, а Радмила Мичић из Брода истакла је да донекле осјећа обавезу да помогне другим људима на овај начин.

– Редовно дајем крв и то сам урадила већ око 50 пута. На неки начин осјећам обавезу да редовно дајем крв како би помогла људима којима је крв потребна. Супруг и ја, као и наше троје дјеце редовно дајемо крв и поносни смо што тако можемо да помогнемо другима – рекла је Мичићева.

Related posts

Честитке и украси чекају да дамама измаме осмијех

admin

Резултати уписа у Стручној и техничкој школи

admin

КЉУЧНА РАНА ДЕТЕКЦИЈА ГОВОРНИХ ОДСТУПАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još