Друштво

Прилика за хуманост
пред Васкрс

Традиционална васкршња акција прикупљања помоћи за социјално угрожене суграђане Кола српских сестара „Царица Милица“ настављена је и протеклих дана и трајаће све до Велике суботе када је планирана подјела помоћи, а у оквиру акције припремљени су и хуманитарни базари од којих ће други бити одржан данас у „Хипер Корт“ маркету.

Суграђани ће имати прилику да изаберу колаче, погачице, васкршње декорације и друге рукотворине које су припремиле чланице, а куповином ових производа усмјеравају прилог за помоћ угроженим.

– Циљ нам је да обезбиједимо око 100 пакета са храном и хигијенским производима како би суграђани достојанствено прославили Васкрс. Донације могу да се предају у Саборном храму Успења Пресвете Богородице сваким даном од  осам до 18 часова, а корпе за прикупљање помоћи постављене су у маркетима „Ђурић МББ“ и „Хипер Корт“ – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да ће још један хуманитарни базар бити одржан 15. априла, у Велику суботу, када ће бити бити одржана и радионица украшавања и осликавања васкршњих јаја за најмлађе испред Саборног храма.

Related posts

Удружење жена и ове
године било дио „Дана јесени“

Derventski List

На стазе знања од јесени
ступа око 170 првачића

Derventski List

Провјерити инсталације прије гријне сезоне

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još