Култура

„ПРИМАДОНЕ“ СТИЖУ 19. СЕПТЕМБРА

Глумице Тања Бошковић и Рада Ђуричин наступиће пред публиком Центра за културу у представи „Примадоне“ 19. септембра од 19 часова.

Ради се о редитељском остварењу Ирфана Менсура, које је инспирисано драмским дјелом „Опсада Лењинграда“ савременог шпанског писца Хосеа Санчеза Синестере. Гледаоци се упознају са ликовима двије глумице, двије примадоне, које живе у напуштеном позоришту с надом да ће га сачувати од рушења. Повезује их љубав према истом човјеку, некадашњем управнику, редитељу и главном глумцу тог позоришта. Једна му је била жена, а друга љубавница. Умјесто антагонизма, двије жене показују да имају близак однос, прије свега на основу њиховог привидног међусобног ривалства, али и љубави према позоришту и глумачком позиву.

Рада Ђуричин као удовица и Тања Бошковић као љубавница, граде ову, у исто вријеме, духовиту и трагикомичну причу, о старом, сентименталном ривалству, о љубави и нади, о сновима и јави, о промјени, о побједи.

Улазнице за ову представу коштају десет марака.

Related posts

„Зоркине љубавне заврзламе“ донијеле дашак театра

admin

„Дневник маме у пубертету“ угледао свјетло дана

admin

МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ВРСНО УМИЈЕЋЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još