ИЗДВОЈЕНОНовости

Припрема за школу
почела за 107 малишана

Са првим обавезама, али и дружењима са другарима, сусрешће се 107 предшколаца који ће у обданишту „Трол“ похадјати припремни програм пред полазак у школу.

Малишани су се данас упознали тете са којима ће се припремати за школу, а њихови родитељи са програмом који организује Министарство просвјете и културе Републике Српске.
Директорица „Трола“ Гордана Симић казала је да ће припремни програм трајати три мјесеца, сваким радним даном.

– Ове године имамо 107 уписане дјеце и вјерујем да ће их толико и остати у овом програму до 1. јуна када ћемо имати и завршну свечаност за све другаре – рекла је Симићева истакавши да су малишани распоредјени у четири групе.
– Један васпитач и три професора разредне наставе раде ове године са дјецом. Комплетан дидактички материјал, односно трошкове програма, сноси Министарство просвјете и културе, а сав потрошни материјал који је био додатно потребан обезбиједио је градоначелник Дервенте, који нас свих ових година подржава – казала је Симићева додавши да ће кроз реализацију програма дјеци бити омогућен специјализовани развојни програми, а сам припремни програм је бесплатан.
Далиборка Мандић поносна је што њен син Радован креће у припрему за школу, наводећи да је син сада ту обавезу прихватио добро, у надању да ће тако и остати.
Рајко Гибаница отац је тројки које су рођене 13. јануара 2017. године, а од данас син Филип и кћерке Матеја и Теа ће боравити у припремној настави.
-Дошло вријеме за предшколско, пресрећни смо и они се радују. Добри су, слушају, полако сами раде много тога, интересује их све – рекао је Гибаница.

Related posts

ДЕРВЕНТА ДРУГИ ДОМ ЗА МАЛИШАНЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

admin

ДЕРВЕНТИ ПОНУЂЕНО СНАБДИЈЕВАЊЕ ПРИРОДНИМ ГАСОМ

admin

Неупитна подршка
најстаријој популацији

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još