ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Припреме за Вашар у пуном јеку

Припреме за 171. дервентски Вашар, надалеко познату манифестацију и један од заштитних знакова града на Укрини, у пуном су јеку, а вашарски караван ове године у нашем граду бравиће од 26. до 29. августа.

Организација ове манифестације, као и до сада, повјерена је дервентском „Комуналцу“, а директор овог предузећа Денис Пијетловић казао је да је динамика послова који претходе одржавању Вашара усаглашена на сједници организационог одбора.

– Представници Градске управе, „Комуналца“, Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице и Полицијске станице, који чине организациони одбор, усагласили су детаље организације. „Комуналац“ је задужен за припрему Сајмишта, односно самог терена, довода питке воде и снабдијевање електричном енергијом субјеката. Припрему терена почињемо сљедеће седмице, а усљед временских неприлика од ранијих година, настојаћемо да Сајмиште добије квалитетнију и бољу подлогу, а послове ће одрадити предузеће „Геокоп“ – рекао је Пијетловић додавши да цијене закупа, као ни лани, неће бити више.

– Цијене закупа већ дужи низ година нисмо мијењали, тачније прије неколико година смо чак и снизили закупнину. Прошле године су власници садржаја цијене подигли вишеструко, што није било узроковано цијеном закупа, а ако то буде случај и ове године, власницима садржаја који буду инсистирали на подизању цијена ћемо морати отказати гостопримство – рекао је Пијетловић казавши и да већ влада велико интересовање за Вашар.

– Одзив субјеката који нуде садржаје продајног и забавног карактера, веома је добар, тако да цијенимо да ће и овогодишњи Вашар бити богатог и разноврсног садржаја, тако да ће посјетиоци свих узраста моћи да пронађу нешто за свој укус. Ове године очекујемо доста већу посјету, јер се дани Вашара „поклапају“ са викендом – казао је Пијетловић.

Одржавање првог Вашара веже се за 1851. годину, односно почетак изградње цркве у Српској вароши, када су мјештани градњу храма прославили народним весељем. Дрвентски Вашар лани је увршћен је на Листу нематеријалног културног насљеђа Републике Српске.

Радно вријеме

Директор „Комуналца“ додао је и да је у циљу што боље организације, али и безбједности посјетилаца и учесника дервентског Вашара у протеклом периоду одржан и састанак са представницима Полицијске станице Дервента.

– Усагласили смо радно вријеме трговинских, занатских и услужних објеката у дане трајања Вашара и то од шест часова до два часа послије поноћи идућег дана, осим 29. августа када је радно вријеме до поноћи – рекао је Денис Пијетловић.

Related posts

СЈЕТВА НА ЧЕКАЊУ

admin

Фестивал етно – пјесме овог викенда

admin

ЗБОГ ДУГОГОДИШЊЕГ СУКОБА ПОТЕГАО НОЖ НА КОМШИЈУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još