Друштво

Пристижу донације за
изградњу куће Славиши Малићу

Нехумани услови у којима је живио Славиша Малић из Детлака и апели за помоћ имали су одјека међу добрим људима захваљујући којима је овај Дервенћанин све ближе дану када ће добити нову, за животу условну, кућу.

Акцију за помоћ Малићу покренуло је Хуманитарно удружење „Мали Анђео“ из Бањалуке, а њима се придружио и Савјет мјесне заједнице Календеровци, који удруженим снагама прикупљају донације за изградњу куће.

Саша Икић из удружења „Мали Анђео“ рекао је да је до сада позивима на хуманитарни број 17056 који је активан до краја фебруара, али и уплатама на жиро – рачун удружења, прикупљено око 3.000 КМ.

– Јавили су се појединци који су понудили да ураде мајсторске послове на кући која би требала да буде Славишин нови дом. Такође, велики дио посла обавља и Савјет Мјесне заједнице Календеровци који се ангажовао у проналаску донатора – рекао је Икић.

Предсједник савјета ове мјесне заједнице Лука Новић подсјећа да је план да Малићу буде изграђена кућа на темељу који је направљен прије 20 година.

– Постоји темељ за кућу и сада покушавамо да прикупимо донације како би градња могла почети на љето. До тада планирамо да обезбиједимо камп – приколицу у којој би Славиша боравио док кућа не буде завршена, јер он не жели да буде смјештен било гдје друго. Надам се да ћемо успјети да остваримо ове планове, јер би тиме изградили Славиши мјесто за живот, а он је себи и до сада, радом за дневницу обезбјеђивао егзистенцију – рекао је Новић додавши да сви који желе да помогну могу да се обрате и Младену Тодорићу који је ангажован за прикупљање донација и координацију.

Малић је годинама живио у трошној кући која се прошлог мјесеца урушила, а овај Дервенћанин тренуто борави код Луке Малића у Доњем Детлаку.

Уплате

Сви који желе да уплате донацију за Славишу Малића то могу да учине на рачун 5520002009328582 у „Адико банци“: прималац Хуманитарно удружење „Мали Анђео“, Новака Пивашевића бб, 78000 Бањалука, сврха уплате: За Славишу.

Уплате из иностранства су могуће на рачун у „Адико банци“, IBAN: BA395520002062114139; SWIFT: HAABBA2B, са истим подацима примаоца.

Related posts

Усташки логор избјегао за длаку

admin

Срећа је радити и
зарадити код куће

Derventski List

Припремни програм завршило 15 предшколаца у Календеровцима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još