Друштво

Прихваћена 84
захтјева из Дервенте

Агенција за аграрна плаћања Републике Српске објавила је данас имена корисника подстицаја који испуњавају услове за резервацију средстава за капиталне инвестиције за 2023. годину, а међу њима су и 84 захтјева из Дервенте.

Како су саопштили из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе, Агенција за аграрна плаћања послије истека рока за подношење пријава на јавни позив за капиталне инвестиције, обрадила је пријаве.

– Из Дервенте су пристигла укупно  84 захтјева који испуњавају услове правилника, за које би било потребно издвојити 1.788.744 КМ – прецизирали су из одјељења.

Из читаве Републике Српске пристигло је укупно 4.605 захтјева, за које би било потребно издвојити 86.826.523 КМ. Највише заинтересованих је било за инвестиције у пољопривредној механизацији, гдје је пристигло укупно 3.245 захтјева, од чега 998 за тракторе и тракторске кабине, 2.238 за прикључке, те девет захтјева за комбајне.

Из Министарства пољоприверде, шумарства и водопривреде подсјећају да се подстицаји одобравају у износу од 40 одсто од укупне вриједности прихватљивих трошкова инвестиције за комерцијална пољопривредна газдинства, односно 20 одсто за некомерцијална пољопривредна газдинства.

Списак корисника из Дервенте:

Related posts

ПОЧЕЛО ИЗДАВАЊЕ ЉЕКАРСКИХ УВЈЕРЕЊА

admin

Одмор и дружење за љепши
почетак нове школске године

Derventski List

Скулптура од абоноса буди свијест о очувању природе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još