ИЗДВОЈЕНОНовости

Пријем и по 500 КМ на поклон
за новорођене бебе

Најслађи осмијеси, они дјечији, те поносни и брижни погледи њихових родитеља испунили су данас Центар за културу гдје је Градска управа уприличила трећи овогодишњи пријем за родитеље 71 бебе рођене од септембра.

Свим бебама уручено је по 500 марака из буџета града у којем је за помоћ новорођенчадима у овој години обезбијеђено 100.000 КМ, а ова врста подршке биће настављена и у 2023. години.

Градоначелник Милорад Симић казао је да Градска управа већ дуги низ година дарива новорођене Дервенћане и да је то прилика и за лијепо дружење.

– Ове године смо по трећи пут окупили мајке које су на свијет донијеле своје прво и свако наредно дијете. За мене и моје сараднике је задовољство провести вријеме са породицама које су добиле принову. У овој години имали смо 177 пријава на име 181 рођеног дјетета за подршку од по 500 КМ. За ову намјену смо у буџету обезбиједили 100.000 марака, од чега смо родитељима уручили 90.500 КМ. Осим тога, за свако новорођено дијете из републичког буџета обезбијеђено је такође по 500 КМ – рекао је Симић подсјетивши да град води рачуна о породицама и у другим сегметнима.

– Пружамо подршку породицама путем наталитетних мјера, субвенција за боравак дјеце у вртићу, стварања услова за што боље школовање и превоз, подржавамо талентовану дјецу, студенте, улажемо у спорт – истакао је градоначелник пожеливши родитељима и њиховим бебама здравље, срећу и мноштво лијепих тренутака

Гест подршке коју Градска управа пружа родитељима веома је значајна, поручила је Ања Лазаревић из Церана, која је ове године родила четврто дијете. 

– Најстарија кћерка има 12 година, млађа девет, син шест, а беба четири мјесеца. Понекад буде тешко, али уз помоћ других укућана можемо да се организујемо и све постигнемо. Хвала граду и градоначелнику за помоћ, то је веома лијеп гест – рекла је Лазаревићева.

Сњежана Марић родила је прво дијете, а новчана помоћ, али и пријем, према њеним ријечима, веома су похвални.

Према подацима Одјељења за привреду и друштвене дјелатности од 7. септембра запримљено је 67 захтјева мајки за исплату једнократне помоћи на име рођења дјетета, за шта је исплаћено 35.000 КМ. Од почетка године било је 177 захтјева и исплаћено је укупно 90.500 КМ.

Related posts

Кинеска компанија у новембру остварила извоз од 8,5 милиона КМ

admin

ПОТРАГА ЗА ЖАРКОМ ПЕЋИЋЕМ НАСТАВЉА СЕ И ДАНАС

admin

СУТРА СПЕКТАКЛ НА ЛЕДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još