Култура

„Пркос – фест“ доводи стрип мајстора Марка Сомборца

Културну сцену града овог љета употпуниће нова манифестација под називом „Пркос – фест“, а која ће на самом свом старту, 15. јула, угостити познатог српског аутора стрипова Марка Сомборца.

„Пркос – фест“ поникао је из „Љетње арт сцене“, а један је од пројеката који се реализују уз подршку Омладинске банке у Дервенти. Идејни творци овог фестивала истичу да је од 15. јуна па надаље планиран низ културних догађаја, а под мотом промоције умјетника и умјетности.

– „Пркос – фест“ задржао је циљ „Љетње арт сцене“ да на једном мјесту да прилику умјетности и савременим умјетницима да се промовишу и пласирају своје производе – рекла је једна од ауторки пројекта Александра Мариловић додавши да је планирано да се на фестивалу представе радови локалних, али и гостујућих умјетника.

– За прво вече планирана је изложба радова Марка Сомборца, аутора стрипова и карикатура, који ће у нашем граду боравити два дана, а заинтересованим посјетиоцима израђиваће карикатуре – објаснила је Мариловићева позивајући умјетнике да се придруже фестивалу који је за своју локацију изабрао плато испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Related posts

ЕВИТИНА ЗБИРКА ПОЕЗИЈЕ ПРОМОВИСАНА НА „ЛУТ ФЕСТУ“

admin

„Мрешћење шарана“ одушевљено
испратили љубитељи театра

Derventski List

Млади треба да се боре да буду видљиви

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još