Eкономија

Продата ситнија опрема из „Униса“

Дио ситније покретне имовине Фабрике цијеви „Унис“ продат је протеклог петка на усменој јавној лицитацији у циљу покривање трошкова стечаја у овом предузећу, а покретање производње у некадашњем гиганту најавила је компанија „Фрукта трејд“.

Како је казао стечајни управник Лазо Ђурђевић купце је пронашао дио покретне имовине која је процијењена на 730.667 марака.

– Продали смо само дио покретне имовине, тачније понешто из складишта, велепродаје, неколико радијатора, мањи дио виљушкара, што је ситна покретна имовина- оцијенио је Ђурђевић.

Он је раније рекао да се настоје ријешити имовинско -правни односи у фабрици, те да на прољеће очекују сједницу Скупштине повјерилаца.

Покретање производње у некадашњем гиганту недавно је најавио власник компаније „Фрукта трејд“ Душко Рељић који је откупио вишемилионска потраживања у „Унису“.

– Откупили смо 31 милион марака признатих потраживања компаније „Хета”. Сада смо један од далеко највећих повјерилаца. Када стечајни поступак буде завршен и када уђемо у предузеће, видјећемо у каквом је стању опрема и направити добру анализу да видимо да ли ћемо наставити дјелатност којом се ово предузеће раније бавило или ћемо покренути неку другу производњу – рекао је Рељић за „Глас Српске“.

Стечај у „Унису“ отворен је 17. децембра 2019. године на захтјев Нове банке. Проблеми у том предузећу трају годинама, а највеће потраживање има Кредитно-извозна агенција (ИГА) БиХ, која је пријавила дуг од скоро 195 милиона КМ.

Related posts

ШТО ПРИЈЕ АПЛИЦИРАТИ ЗА ПОМОЋ ЗА АПРИЛ

admin

Привредна смотра од 25. до 27. августа

admin

ДОСТУПНА ПОМОЋ ЗА НАБАВКУ ПЛАСТЕНИКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još