Eкономија

ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ ПРИВРЕДНИКА ЗА ОЛАКШИЦЕ

Влада Републике Српске продужила је рок за пријаву привредника погођених пандемијом вируса корона за помоћ из Фонда солидарности РС до 8. маја.

У склопу активности Министарства привреде и предузетништва Републике Српске усаглашен је јединствен приступ у начину израде спискова правних лица и предузетника којима је одлукама штабова за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности, који су престали са радом као посљедица дјеловања пандемије (изгубљено тржиште, недостатак сировина и слично) или послују са смањеним обимом.

– Апликација за пријаву правних лица и предузетника за додјелу средстава за мјесец април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске активна је од данас и доступна на веб страници Владе Републике Српске на адреси prijava.vladars.net. На поменутој адреси се налази пријавни образац, који је у форми електронске пријаве потребно попунити, а како би свим привредним субјектима било омогућено благовремено подношење пријава, рок је продужен до петка, 8. маја 2020. године – саопштено је из Министарства привреде и предузетништва.

Позив за уврштење на списак за додјелу средстава за мјесец април из Фонда солидарности за обнову Републике Српске представља први корак за остваривање права на подршку сходно Уредби са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести КОВИД 19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2.

– Осим претходно поменуте пријаве за додјелу средстава, неопходно је да сва правна лица и предузетници који испуњавају услове прописане наведеном Уредбом, поднесу писмену изјаву са захтјевом за исплату најниже плате Пореској управи Републике Српске најкасније до 10. јуна 2020. године – појаснили су из Министарства.

Позвали су све привредне субјекте да прате званичне информације које саопштава Влада Републике Српске како би били адекватно обавијештени о свим мјерама за подршку привреди.

Related posts

ДВА МИЛИОНА МАРАКА ЗА ПРОИЗВОДЊУ ВОЋА И ПОВРЋА

admin

„ВИЛА ПАРК“ ДОНИЈЕЛА ПРИЗНАЊЕ

admin

ПОЛОВИНА ИНВЕСТИТОРА ОДГОДИЛА ИЛИ ОДУСТАЛА ОД УЛАГАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još