ИЗДВОЈЕНОКултура

ПРОМОВИСАНЕ „УКОРИЧЕНЕ ГОДИНЕ“ НЕНАДА СИМИЋА

„Укоричене године“ новинара и предсједника Српског књижевног клуба „Вихор“ Ненада Симића промовисано је вечерас у Центру за културу.

  • Ова књига је настала као плод вишегодишњег новинарског рада и жеље да још једанпут поменем људе које сам радо сретао, као и догађаје којима сам присуствовао и то тако да оно што сам писао у разним новинама сакупим и поново објавим у облику књижног трајања. Тим чином настојим да продужим вијек постојања својим јунацима наведеним у књизи и да им се још једном захвалим што су ми указали част да њихове приче из живота и рада представим јавности – казао је Симић.

Поред тога, он је додао да књига садржи око 400 фотографија. „Укоричене године“ подијељене су у шест поглавља и то „Људи причају“, „Из села и града“, „Вјерски живот“, „Из других крајева“, „Необичне појаве“ и „Сјећање и захвалности“.

О дјелу су говорили и рецензенти протојереј ставрофор Жељко Теофиловић и књижевник Ранко Прерадовић.

Промоцији су присуствовали и предсједник Скупштине општине Дервента Маријан Кљајић, начелник општине Брод Илија Јовичић, те многобројни представници јавног и друштвеног живота. Промоцију је својим наступом употпунила женска пјевачка група КУДМ „Босиљак“.

Related posts

Прерадовић и Грумић
представили нове збирке поезије

Derventski List

МОНОДРАМА „БОГ“ ОСЛИКАЛА БОРБУ ЗА СВЕТИЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

admin

ЗАШТО ДА УПИШЕМ: ТЕХНИЧАР ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još