Култура

ПРОМЈЕНЕ КЉУЧ ЗА КВАЛИТЕТАН ЖИВОТ

Ствари нису онакве какве их ми видимо, него онакве како мислимо о њима, поручио је вечерас на промоцији своје књиге „Балансеро“ мотивациони говорник Жељко Шмуља-

Занимљиво вече одржано је у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, а гост је говорио о свом животном искуству и промјенама које је доживио када је одлучио да свој живот усмјери у потпуно другачијем правцу, а прекретница је била у његовим тридесетим годинама када је мислио да је на самрти.

  • Водио сам јако буран живот и рано сам почео са конзумирањем свега што у једном граду можете наћи, рано сам почео са цигаретама, алкохолом, коцкањем и осталим пороцима и таквим начином живота у тридесетим годинама и завршио сам на неурологији са највјероватнијом дијагнозом да имам рак. Онда се живот одједном промијени и схватите да сте нико и ништа и одлучите да потражите помоћ у књигама. Читајући књиге и повезујући своја искуства одлучио сам да промијеним навике, а промјеном навика и начина размишљања долази до промјене живота – рекао је Шмуља додајући да је и сам прошао разне семинаре и академије о мотивационом говорништву, али да је одлучио да своје искуство подијели са другима како би могли да извуку поуке и науче како љепше живјети.

Књига је писана прошле године, а свјетло дана угледала у децембру. Сам назив „Балансеро“ је симболичан, нарочито ако, како каже аутор, сви знамо да је баланс умјетност живота.

Књига је претходно промовисана у Бањалуци и Градишци, а Дервента је прва општина у Посавини у којој је представљена публици.

Related posts

Средњошколци гласно проговорили о насиљу

admin

Представа „Претпремијера Огледала“ пред публиком 3. новембра

admin

Мариловићевој уручен
„Печат вароши сремскокарловачке“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još