ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРОСВЈЕТАРИ ДРУЖЕЊЕМ ПРОСЛАВИЛИ САВИНДАН

Запослени у дервентским установама које се баве васпитањем и образовањем дјеце, школску славу Светог Саву вечерас су по десети пут обиљежили заједничким дружењем у Центру за културу,

Домаћин овогодишњег дружења које је окупило велики број учитеља, наставника, професора и осталих запослених у основним и средњим школама и у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју “Будућност”, била је Основна школа „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње, а присуствовали су му и начелник општине Милорад Симић са својим сарадницима, православни свештеници и многи други гости.

Директор ОШ “Ђорђо Панзаловић” Жељко Стјепановић рекао је да се нада да ће и наредне генерације просвјетних радника и наших ученика крочити путем светосавља.

– Желим да се захвалим свима који су помогли организацију овогодишњег славља. Бити домаћин оваквој манифестацији велика је част – казао је Стјепановић.

Начелник општине Милорад Симић изразио је задовољство чињеницом да се на једном мјесту окупило неколико стотина просвјетних радника.

  • Дервента не треба бринути, нити страховати, јер у обданишту се трудимо да добро обликујемо дјецу за основну школу, а из основне школе у средњу одлазе изузетно добро формирани дјаци, а након тога као праве развијене личности и одлични дјаци одлазе на факултете. Задовољство је велико, јер добијамо позитивне информације да су наша дјеца успјешна широм земље, али и свијета. Ми се трудимо да им обезбиједимо радна мјеста, а да колико смо успјешни у томе показују бројни параметри – рекао је Симић.

Улога домаћина за наредно дружење припала је Основној школи “19. април”.

  • Бити домаћин велика је част и задовољство, али и обавеза. Сигурна сам да ћу, у сарадњи са својим колективом, направити добру организацију и оправдати очекивања – казала је директорица ове школе Елвира Миљић.

Светосавској свечаности присуствовао је и директор Републичког педагошког завода РС Предраг Дамјановић.

 

Related posts

Неколико улица сутра без воде

Derventski List

Настава почиње у понедјељак

admin

Додик предсједник РС, Прањић и Дураковић потпредсједници

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još