Друштво

„Просвјета“ бира најљепше рукописе ћириличног писма

СПКД „Просвјета“ Дервента

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, Градски одбор Дервента, расписујe

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за избор најљепших рукописа ћириличног писма

Услови:

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно, ћириличним писмом, у форми пет реченица садржаја посвећеног Васкрсу, на папиру формата А4, налив пером, пенкалом или оловком, са својеручно написаним именом аутора, адресом становања и бројем телефона.

Право учешћа имају сви ученици деветогодишњих основних и средњих школа, као и сви грађани Дервенте, Републике Српске, БиХ и других држава.

Препоручује се наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке деветогодишње основне и сваке средње школе организовано доставе Градском одбору СПКД „Просвјета“ Дервента у року трајања конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове.

Радове на конкурс доставити у једном примјерку, најкасније до 2. маја 2021. године, на адресу Градски одбор СПКД „Просвјета“ Дервента, са назнаком „За Конкурс“, н/р секретара Драгомир Лишчић, Улица Бранка Радичевића бр. 16., 74400 Дервента.

Имена добитника награда биће објављена у Дервентском листу послије Васкрса, а награде ће, у виду диплома и књига, до 22. маја 2021. године, уз поштивање епидемиолошких правила, у 19 часова бити додијељене у Центру за културу за по пет првих, других и трећих мјеста које достављени радови буду заузели када по оцјени Комисије буду проглашени као најљепши рукописи ћириличног писма.

 

Предсједник СПКД

„Просвјета“Дервента

Далибор Ђекић

Related posts

Обиљежавање Свјетског дана добрих
дјела обогатити разним активностима

Derventski List

Дух празника уткан у декорације

admin

Дани испуњени топлином и брижном његом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još