Новости

„Просвјета“ чувар светосавља

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Дервента прославило је данас крсну славу Светог Саву уз културно- умјетнички програм и славски обред.
Предсједник „Просвјете“ свештеник Далибор Ђекић казао је да ово друштво чува традицију светосавља.
– Светосавље није ништа друго него православно хришћанство, очување традиције. То што је нама остављено у наслијеђе трудимо се да очувамо. Помолићемо се Господу Богу и Светоме Сави и захвалити се за протеклу годину, са надом и за наредну годину, да Свети Сава буде наш заштитник – казао је Ђекић додајући да су реализоване многе активности, а један од њему најбитнијих је оснивање градског хора које дјелује у саставу „Просвјете“.
-У оснивање градског хора уложен је мукотрпан рад, то је огроман посао, за пар мјесеци је спреман програм и данас је и премијерни наступ. Имају више од 20 чланова, а води га професорица Драгана Латиновић. У овој години осим рада хора у плану имамо и друге активности које су постале традиционалне, а покушаћемо да отворимо и канцеларију – нагласио је Ђекић.
Осим премијерног представљања градског у програму су наступили и ученици ОШ “19. април „ Дервента.
Прослави крсне славе присуствовали су и градоначелник Милорад Симић са сарадницима, предсједник Градске скупштине Мирко Земуновић, предсједница Кола српских сестара „Царица Милица“ Ђурђа Додиг – Пијетловић, свештеници, чланови „Просвјете“, директори јавних предузећа и школа, привредници и друге званице.

Related posts

НЕМА НОВИХ ОБОЉЕЛИХ У ДЕРВЕНТИ

admin

Конзуларне услуге од сада и у Дервенти

admin

СКУПШТИНА ЗАСЈЕДА 2. И 12. ДЕЦЕМБРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još