ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА

Чланице Кола српских сестара „Царица Милица“ данас су прославиле славу Жене мироноснице, уз богат културни програм.
Славска свечаност одржана је у просторијама СОЗ-а које су у прошлости припадале Колу српских сестара, а осим чланица, слављу су рисуствовали и свештеници и монаси, као и представници јавног живота, донатори и други гости.
Чланице су подсјетиле да овај празник, који се прославља другу недјељу по Васкрсу, прослављају трећу годину заредом, односно од поновног покретања рада организације, те изразиле жељу и наду да га прослављају у континуитету и пренесу новим нараштајима.
– Жене миронисице, према ријечима Светог апостола Павла, биле су истрајне и у потпуности вјерне, због чега их је Васкрсли Господ удостојио да прве приме и шире вијест о Васкрсењу. Ми овај дан обиљежавамо са вјером и надом, а своје активности настављамо и даље. Радимо у континуитету и захвални смо онима који наш труд и рад препознају – рекла је предсједница КСС Ђурђа Додиг Пијетловић честитајући свим вјерницима данашњи празник.
Даном посвећеним мироносицама прославља све споредне личности, људе који су положили Исуса у гроб како би могло да се диви њиховој храбрости.

Related posts

Вртић „Трол“ заблистао
професионалним и стручним радом

Derventski List

Градина и Модран и сутра без струје

admin

Дефиле и матурско вече жељно очекују

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još