Друштво

„Пројекат седмица“ у знаку
руске књижевности и шаха

Ученици Средњошколског центра „Михајло Пупин“ наставили су са активностима у оквиру „Пројекта седмица“, а јучерашњи дан посветили су љепоти руског језика и књижевности, а истог дана одржан је и турнир у шаху.

Ђаци су се представили рецитацијама и поезијом неких од најпознатијих дјела богате књижевне и културне баштине Русије, а наступ је отворен неизоставном поемом „Чекај ме“ Константина Симонова, да би потом ученици изнијели и стихове Сергеја Јесењина и то пјесама „Бреза“ и „Довиђења, друже, довиђења“. Ученици су представили и пјесме „Коњ“, „Балада о три сина“ и „Рјабинушка“.

– Хвала ученицима на предивним поетским тренуцима, као и професорици Татјани Будимир, која је успјешно реализовала ову активност у оквиру „Пројекта седмица“ – казали су из ове школе.

Истог дана одржан је и екипни турнир у шаху који се одиграо у сарадњи са Шаховским клубом „Дервента“, а на којем су снаге одмјерили и ученици Стручне и техничке школе. Овај турнир за циљ је имао промоцију шаха као спорта и квалитетног провођења слободног времена. 

Related posts

НАЈБОЉИ ЂАЦИ НАЈЉЕПША РАЗГЛЕДНИЦА ДЕРВЕНТЕ

admin

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИПА У НОВЕМБРУ

admin

Епископ Фотије посјетио манастире у дервентском намјесништву

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još