ИЗДВОЈЕНОНовости

ПУНА КУЋА ДЈЕЦЕ НАЈВЕЋИ БЛАГОСЛОВ (ФОТО)

Начелник општине Милорад Симић уприличио је данас традиционални пријем за породице са троје и више дјеце, а сала Центра за културу врвила је од дјечије граје, те осмијеха поносних родитеља.

Укупно 23 мајке од новембра, када је био посљедњи пријем за вишечлане породице, родиле су 27 дјеце, а начелник их је обрадовао поклонима. У том периоду четири породице добиле су близанце, једна мајка родила је шесто дијете, једна пето, једна четврто, док је 16 мајки родило треће дијете.

Јелена и Славен Секулић у децембру су постали родитељи близанаца, Марије и Матеја.

– Наше бебе смо дуго чекали и коначно смо дочекали ту срећу да постанемо родитељи. Поручила бих свима који имају проблем са плодношћу да никада не одустану и да се боре. Жеље се увијек испуне, само треба вјеровати у њих. Понекад је напорно с њима двома, али ту су муж, свекрва, јетрва, па се добро сналазимо – каже Јелена.

Близанци Љубица и Лазар обрадовали су своје родитеље Биљану и Милијана Стојчића, који нису скидали осмијехе с лица.

– Ово је заиста највећа срећа и богатство. Пријеми које начелник општине организује су заиста дивни. Причала сам са другим мајкама и док сам боравила у болници због ризичне трудноће и сазнала да ријетко која општина ово ради – рекла је Биљана додајући да са иако има много обавеза око близанаца, велику подршку и помоћ има од мужа, мајке, свекрве и тете.

Као треће дијете у породицу Милинковић стигла је Маша.

– Имамо три кћерке, Лану која има седам година, Катарину стару три године и недавно нам је стигла Маша. Дјевојчице су добре, послушане и свима бих препоручила да рађају више деце, јер они су украс света – каже мајка Јелена.

Ово је био први пријем за мајке са троје и више дјеце у овој години на којем начелник треће и свако сљедеће дијете у породици дарује са 600 марака, близанце са 2.000, а тројке са 3.000.

– Лијепо је да имамо толико мајки које су родиле треће, четврто, пето, шесто дијете, а лијепо је и када имамо четири мајке које су родиле близанце. Било би још љепше кад би Бог дао да буде и тројки и четворки више. Био бих радостан кад бисмо овдје окупили и баке, деке, тетке, стричеве и ширу родбину. Од великог броја сусрета које током године организујемо, ово је најиспуњенији – рекао је начелник општине Милорад Симић честитајући родитељима принове у породици, пожеливши да им дјеца буду здрава и напредна.

Подршка

Традиционални пријем за мајке са троје и више дјеце начелник организује два до три пута годишње, а овом приликом породицама је уручено 19.400 марака. Овогодишњим буџетом за ову намјену предвиђено је 33.000 марака.

Related posts

Подрхтавало тло у Дервенти

Derventski List

Преображење у храм донијело свечани дух

admin

У ОШ „19. АПРИЛ“ ОД ПОНЕДЈЕЉКА НАСТАВА НА ДАЉИНУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još