Друштво

Путовања изван граница „на леду“

Иако је протекла година, због пандемије корона вируса, бацила на кољена туристичке агенције, отежани услови за путовање не дају оптимизам ни за мјесеце који предстоје, а и поред тога туристички радници настоје да прилагођеним понудама на домаћим дестинацијама пронађу излаз из новонастале ситуације.

Једина туристичка агенција у Дервенти СТП „Дервента, првих дана нове године, када су у нормалним условима имали мноштво интересовања за зимовања, те кројили понуде за прољеће и љето, збраја губитке. Лани су се, умјесто на иностране дестинације, како кажу, базирали на домаће и то првенствено на бањске и центре за рехабилитацију, те једнодневне излете.

Тренутно су актуелна зимовања на некој од планина у БиХ.

– Чињеница је да је интересовање за зимовање далеко слабије него претходних година, јер наши суграђани су увијек више нагињали ка љетовању него зимовању, али и да због тренутне епидемиолошке ситуације нема интересовања за зимовања ван наших граница – казали су у овој агенцији.

Додају да се пакети за зимовање на Јахорини и Влашићу крећу од 80 марака по особи за ноћење, па до 180 марака, колико коштају три ноћења на Јахорини, али да има и неколицина аранжмана који се продају и по цијени вишој од 600 марака.

– У понуди имамо и пакете са акцентом на одређене услуге, како што су спа, масаже, базени, те разне анимације за најмлађе – рекли су у агенцији.

Када је ријеч о плановима за прољеће и љето, за сада је све „на леду“.

– Имамо мноштво идеја, међутим морамо бити обазриви, јер узимамо за примјер годину иза нас и цјелокупну ситуацију, јер је неизвјесно да ли ћемо моћи да кренемо у реализацију тих идеја, те да ли ће бити могуће путовање изван граница земље – истичу у СТП-у.

Да туристичка путовања чекају боље дане потврђују и Дервенћани, истичући да су због немогућности преласка границе без негативног теста, али и других ограничења, одустали од планова.

– И поред добре воље, и ако изузмемо ризик од заразе, једноставно се не исплати. За четворочлану породицу, уз плаћене тестове, путовања се не исплати. Ако узмем у обзир и могућност изолације по повратку са путовања, то је превелик ризик – рекао је суграђанин који је из наведених разлога одустао од породичног путовања за новогодишње празнике.

С друге стране, љубитељи зимовања на домаћим планинама, као и раније, у сопственој режији организују путовања.

– Ове године са породицом планирам викенд скијање, а одлука је пала на Јахорину, због уређених стаза и других зимских садржаја – рекао је Славен К.

Из „СТП-а Дервента“ кажу да су креирали и понуде које укључују туристичке ваучере.

Related posts

Пријаве за нове чланове
одбора до 18. децембра

Derventski List

За уреднији и љепши изглед града 680.000 КМ

admin

ДЈЕД МРАЗ И ПАКЕТИЋИ СТИГЛИ У „БАМБИ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još