ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пјесма и музика царовали
фестивалом „Распјевани мај“

Дјечији музички фестивал „Распјевани мај“ по девети пут је у Дервенти окупио ученике основних школа из Станара, Добоја, Брода, Прњавора, Горњих Осјечана, Теслића, Модриче, Петрова и нашег града, а њих 32 стало је вечерас на бину изводећи дјечије, али и народне и традиционале пјесме.

Такмичење је, послије три године паузе, организовао Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“.

– Задовољни смо што се нашем фестивалу одазвао већи број школа и надам се да ће сви учесници понијети из Дервенте лијепо искуство. У ревијалном дијелу фестивала представили су се и ученици наше школе са двије тачке, у инструменталном и вокалном сегменту – рекао је директор „Будућности“ Владан Поповић.

Пред трочланим жиријем, Милијаном Жунић, Виолетом Пећић и Драганом Латиновић, такмичари су изводили песме у двије категорије, а Жунићева је истакла да је овогодишњи фестивал најмногобројнији до сада.

– Највише волим да видим када су дјеца слободна и уживају на сцени, а овај фестивал управо томе и служи и заиста ме радује што имамо оволики број учесника. Имамо поприлично тежак задатак јер су некад у питању нијансе, а ми морамо да издвојимо дјецу која су најбоља, што може у моменту да се промијени због треме или нечег другог – рекла је Жунићева која је од почетка дио овог фестивал.

По први пут на фестивалу се представио ученик Основне школе „Свети Сава“ Никола Зечевић.

– Представљам се пјесмом „Ноћ ми те дугује“ Здравка Чолића, а за овај наступ припремао сам се са својим професором хармонике Богданом Вуковићем. Припрема је трајала око мјесец – рекао је овај такмичар који већ седам година свира гитар, а двије године хармонику.

Из дервентске Основне школе „Никола Тесла“ пред домаћом публиком представила се Сара Вујичић која је ученица и Музичке школе на смјеру клавир. За такмичење се највише припремала на часовима солфеђа.

– По први пут сам на овом фестивалу и баш је лијепо – рекла је Вујичићева.

Побједници

Најбољом у категорији основаца од првог до петог разреда проглашена је Зорица Недељковић из Добоја, а друго мјесто су подијелиле Теодора Ђукић из Брода и Сара Вујичић из Дервенте.
У категорији старијих основаца од шестог до деветог разреда међу 18 ученика побједу је однио Никола Зечевић из Брода, док је друго мјесто заслужила Милица Божић из Станара.

Related posts

Предавање о Твртку Котроманићу вечерас

Derventski List

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА МИЊУ У СУБОТУ

admin

Уз осмијехе и загрљаје
опростили се од основне школе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još