Друштво

Пјесме и рецитације
посветили женама

Манифестација „Женама с љубављу“, повод Међународног дана жена, одржана је вечерас у Центру за културу, а публика је уживала у наступу Хора „Мозаик“.
Предсједник хора Иван Гавран казао је да је ријеч о малој свечаности коју организују сваке године, изузев када је била пандемија вируса корона, а која је посвећена женама.
-Ове године учествују рецитатори ученици које говоре стихове о мајкама, сестрама, бакама, и наших пет рецитатора. То је све у част женама према којима се цијели живот треба да односимо с поштовањем, а мало више када је Дан жена – рекао је Гавран.
Чланица хора „Мозаик“ Милица Пелесић истакла је да је хор припремио програм у којем су идкомбиновали музику и поезију.
-У програм смо укључили ученике петог разреда Основне школе „Никола Тесла“ учитељице Јасмине Радановић. Биће весело, проткано љубављу, а са нама предано ради наша диригентица Нада Толић Вукичевић. Имамо и музичку пратњу први пут, а ради се о средњошколцима – рекла је Пелесићева, додајући да је ово први овогодишњи програм Хора „Мозаик“ Дервента.
Стихове Мире Аличковић говорили су учесници ОШ “Никола Тесла“ Сергеј Лукић, Јована Томинчић, Ела Пазуревић, Александра Предојевић, Леа Тешић, Ана Болтар и Настасја Милосављевић са учитељицом Јасмином Радановић.
Као вокални солисти у програму учествовали су Сеад Ибрић, Амира Кеча, Иво Гавран, Жељка Нерац, Милица и Фадил Пелесић, а стихове си говорили Јелена Ђурђевић, Ненад Рибичић и Фадил и Милица Пелесић.

Related posts

ЗАУЗМИТЕ МЈЕСТО У МАТЕМАТИЧКОЈ РАДИОНИЦИ

admin

ПОДСТРЕК ПОЉОПРИВРЕДИ ВЕЋИ ОД 300.000 КМ

admin

Oсновци укрстили фудбалске вјештине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još