Култура

Пјесници снагом пријатељства бодрили Песу

Вече испуњено стиховима у знак подршке дервентском пјеснику и књижевнику Савку Пећићу под слоганом „Љубав, вјера и нада“ у први план је вечерас ставило снагу пријатељства.

У Центру за културу велики број пријатеља и познаника Пећића кроз читање стихова исказали су моралну подршку за оздрављење нашег суграђанина.

Иницијатор пјесничке вечери Недељка Ђукић Боројевић казала је да ће овакав гест засигурно значити заједничком пријатељу свих окупљених у његовој животној борби.

– Вечерас смо се окупили да пружимо подршку нашем Песи, човјеку коме смо ми сви дервентски пјесници, као и пјесници региона, велики дужници. Он нас је од самог почетка усмјеравао, био међу нама једини који је прозрео могућности и оштрину сваког новог пера и усмјеравао га у оном правцу гдје ће најбоље да успије. Без имало сујете и љубоморе упућивао нас је на праву стазу. Он ово заслужује, поборник сам тога да се животу да шанса, да ми пјесници треба да будемо промотери живота и да га тако величамо. Ја се надам да ћемо убрзо, када се Песа опорави, а хоће, нарочито захваљујући његовој дивној породици која са њим бије још једну у низу битку, коју ће он сигурно добити, прославити његов опоравак – казала је Ђукић Боројевићева додавши да је свако од присутних имао прилику да, најављен цитатом о пријатељству, одрецитује неколико стихова, али и да су стихови оних који су били спријечени да присуствују, прочитани у знак подршке.

– Пресрећна сам јер су се овом позиву одазвали многи пјесници из Лознице, Пелагићева, Зворника, Добоја, Шипова, Приједора и других мјеста и што су свака врата на која сам покуцала, била широм отворена за овакву идеју. Није мала ствар доћи овдје у Дервенту из даљине, пријећи километре за одрецитовати неколико стихова, а није ни поента да се одрецитују ти стихови, него је поента бити човјек што ми овом пјесничком вечери покушавамо, а то је учинити једно људско дјело и пружити подршку нашем Песи – објаснила је Ђукић Боројевићева.

 

Related posts

КОМЕДИЈА „ЖИРАНТИ“ У УТОРАК У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ

admin

ЗДРАВ НАЧИН ЖИВОТА НЕМА АЛTЕРНАТИВУ

admin

Промоција књиге „Цртице из живота“ у четвртак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još