Друштво

Пјеснички споменак бањалучким бебама у част

Дервентска пјесникиња Драгица Ђекић стиховима је подигла споменик за 12 бањалучких беба од чије се трагичне судбине навршило 30 година.

Пјесникиња кроз књигу сјећања указује на погубност одлука и трагедију која се могла избјећи, исказујући саосјећање и љубав према невиним жртвама и њиховим најмилијим.

– Осјећала сам и осјећам да сам им дужна овај пјеснички споменак као човјек који безмјерно воли дјецу, како дјечији писац и као неко ко је цијели свој живот посветио дјеци. Стално сам осјећала дуг према овим невиним бићима, њиховим најмилијим, као и свој страдалој дјеци у рату од 1992. до 1995. године и свој дјеци свијета која страдају диљем меридијана ни крива ни дужна због самовоље, злих намјера и окрутности моћника који држе у својим рукама животе свих, па и најбеспомоћнијих и најнедужнијих бића – навела је ауторка.

Драгица Ђекић рођена је 1952. године у Подновљу. Професор је српског језика и књижевности и до сад је објавила више пјесничких књига, те била заступљена у више антологија дјечије поезије. У Дервенти је покренула и издавала први ђачки лист у РС под називом „Ђачко перо“, а организовала је и дјечије фестивале. Пјесме су јој превођене на македонски и руски језик, а објављиване су у РС, Србији, Хрватској, Македонији и Русији. Члан је удружења књижевника РС и Србије.

Related posts

Освештање помоћног
звона у недјељу

Derventski List

УПОЛА МАЊЕ ВАТРОГАСНИХ ИНТЕРВЕНЦИЈА

admin

Одштампан 2.800. број!

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još