ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пјешачки прелаз додатно
ће заштитити ђаке

У Улици Светог Саве, поред средњошколског центра, биће обиљежен још један пјешачки прелаз, како би било омогућено несметано кретање ђака, родитеља и запослених у овој веома фреквентној улици.

Потреба за новим прелазом јавила се послије пресељења ученика Основне школе „Никола Тесла“ у објекте Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и Стручне и техничке школе, а нарочито послије изградње паркинга преко пута некадашње гимназије. Овај паркинг највише користе управо родитељи ученика из ОШ „Никола Тесла“.

Да је пјешачки прелаз потребан истакла је директорица Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Гордана Асентић од које је и потекла инцијатива за његово означавање.

– Ми смо упутили писмени захтјев Одјељењу за стамбено – комуналне послове Градске управе и добили усмено обећање да чим почну са обиљежавањем хоризонталне сигнализације у граду, то ће бити реализовано. Огромна је потреба за тим пјешачким прелазом с обзиром на фреквентност ученика, родитеља као и наставних особља свих школа – казала је Асентићева додавши и да је јако значајно што је изграђен додатни паркинг преко пута средњошколског центра.

– Ту и јесте неопходан прелаз, јер родитељи паркирају аутомобиле када довозе дјецу у школу или долазе по њих – рекла је Асентићева додавши да и поред паркинга који је близу школе и даље има неодговорних родитеља који аутомобиле паркирају на улаз у школско двориште.

– Апелујем на родитеље да то не раде, јер тако блокирају пролаз дјеци – истакла је она.

Начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Срђан Новић казао је да је обиљежавање пјешачког прелаза у Улици Светог Саве планирана у наредном периоду.

– Планирамо да реализујемо ту иницијативу, јер је ријеч о улици којом се крећу ученици четири школе, запослени у школама и родитељи. Ту је заиста велика концентрација пјешака и свакако да је пјешачки потребан – рекао је Новић.

Инцијативу подржавају и родитељи, понајвише основаца.

– Познато је да дјеца из ОШ „Никола Тесла“ наставу похађају у другој смјени, што значни да током јесени и зиме из школе излазе по мраку. Да би дошли до родитеља који их чекају на паркингу преко пута средњошколског центра дјеца претрчавају улицу, јер нема пјешачког прелаза. Поздрављам ову иницијативу и требало је да буде и раније покренута – казала је мајка једног од ученика.

Ради повећања безбједности и ђака и свих других учесника у саобраћају овај дио улице покривен је видео – надзором, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час.

Јаблан

Директорица Средњошколског центра „Михајло Пупин“ додала је да у сарадњи са надлежним Одјељењем за стамбено – комуналне послове настоје да ријеше и проблем стабла јаблана које угрожава пролазнике.

– Стабло јаблана, које је на ћошку код школе и није заправо у дворишту,  накривило се и представља опасност по пролазнике и ученике. Настојимо да ријешимо и тај проблем – казала је Гордана Асентић.

Related posts

Потекла вода дијелом главног цјевовода осињског водовода

admin

ОСВЕШТАНА ЗВОНА ЗА САБОРНИ ХРАМ (ФОТО)

admin

Предавање о принципима одличног здравља вечерас

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još