ИЗДВОЈЕНОНовости

Раде Ћудић, „Фрукта трејд“ и „Нивекс“ добитници Великогоспојинске повеље

Највише признање града, Великогоспојинску повељу са златним грбом града, ове године добијају Раде Ћудић из Црнче и предузећа „Фрукта трејд“ и „Нивекс“, одлучили су данас једногласно одборници Скупштине града.

Клубови одборника СНСД-а, СП-а, НДП-а и Уједињене Српске за највише признање града предложили су компанију „Фрукта трејд“, док је ПДП предложио да Великогоспојинску повељу добије предузеће „Нивекс“, а пољопривредно газдинство Радета Ћудића приједлог је Мјесне заједнице Црнча.

Приједлог да компанија „Фрукта трејд“ добије Великогоспојинску повељу образложен је тиме што компанију, која постоји непуне три деценије, одликује друштвено одговоран приступ пословању. Предузеће је својим радом и дјеловањем дало значајан допринос развоју општине, а садашњег града, али и значајан допринос када је ријеч о промоцији угледа Дервенте. Фирма од свог настанка несебично је помагала локалној заједници у свим сферама живота.

Приједлог да највише признање града буде додијељено предузећу „Нивекс“, образложен је тиме да се ради о фирми која успјешно послује већ три деценије, запошљава више од 40 радника, а годишњи промет достиже око 3,5 милиона КМ. Осим тога, предузеће одликује и социјално одговоран приступ пословању и учешће у бројним хуманитарним активностима.

На приједлог Мјесне заједнице Црнча, пољопривредни произвођач из овог села Раде Ћудић, који у савремено опремљеном објекту има више од 70 музних грла и један је од највећих произвођача млијека у Републици Српској, такође је предложен за највише признање града.

Великогоспојинска повеља са златним грбом града додјељује се поводом 28. августа, Дана града и то на свечаној сједници Скупштине града.

Related posts

Амбасада Јапана опредијељена за наставак сарадње

admin

ПОРОДИЧНА МЕДИЦИНА РАДИ И СУБОТОМ

admin

О сету буџетских докумената и признањима данас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još