ИзбориИЗДВОЈЕНО

Радом и сарадњом до још снажније РС

Смисао и будућност Републике Српске је у заједништву, сарадњи и што вишем степену јединства. Због тога, Српска мора да настави сигурном стазом која је води ка даљем јачању економије, развоја инфраструктуре и свих области живота у којима ће сваки човјек имати достојанствен живот.

Поручено је то на централној трибини коалиције окупљене око Социјалистичке партије Петар Ђокић, а коју чине и Народни демократски покрет и Српски народни покрет.

На трибини су представљени кандидати за посланике у Народној скупштини Републике Српске из изборне јединице 4 предвођени Славеном Гојковићем, те кандидати за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из изборне јединице 2 међу којима и Миланка Ђукић из дервентског СП-а.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је да вјерује да су градјани Дервенте препознали одговорну политику СП-а и да, сходно томе, очекује још већу подршку 2. октобра.

– У Дервенти са великим оптимизмом очекујемо да ћемо остварити још бољи резултат него на прошлим изборима, а који је био веома добар. Наравно, заслуге за такав резултат припадају грађанима Дервенте који препознају све оно што је чинила СП у Дервенти и на нивоу РС, гдје различитим видовима дјеловања подстичемо развој и ове локалне заједнице – рекао је предсједник СП-а додавши да је економски развој био и остао један од главних приоритета.

–  Подстицај економском расту ове локалне заједнице, на којем смо радили, биће настављен и у наредном периоду. Желимо Дервенту са још више нових радних мјеста, са развијенијом привредом, желимо да инфраструктурно подржимо развој, а то је изградња петље која ће обезбиједити прикључак Дервенте на ауто – пут Бањалука – Добој. Наравно, остајемо привржени потреби да бринемо о свим социјалним слојевима нашег друштва борећи се за веће пензије, веће плате, већу запосленост, борећи се за већа социјална давања посебно за област борачко – инвалидске заштите према тој најзаслужнијој категорији нашег становништва. Боримо се за више новца за здравство, образовање у цјелини, културу, спорт и умјетност као важан сегмент културе. Дакле, морамо радити много више и зарадити много више да бисмо могли више друштвеног добра који створимо правовремено и адекватно подијелити на солидарном принципу водећи рачуна о развоју свих крајева РС – рекао је Ђокић додавши да Социјалистичка партија остаје досљедна у својим политичким ставовима.

– Ушли смо у ову кампању са девет посланичких мандата и два наших коалиционих партнера НДП-а и веома сам захвалан на овој сарадњи коју смо успоставили кроз коју шаљемо поруку саборности у РС. Смисао и будућност Републике Српске је у заједништву, сарадњи, што вишем степену јединства и то је најбољи начин како РС може несметано да живи свој живот и буде боља. Очекујем да ћемо у овој изборној јединици добити најмање један мандат и велики број гласова за Парламент БиХ гдје сам увјерен да ће СП имати своју репрезентативну подршку која ће осигурати најмање један мандат што ће бити довољно да дамо свој допринос односима и на нивоу БиХ. За ниво РС очекујем да ћемо имати најмање по један мандат у свакој изборној јединици, са 11 мандата смо ушли у изборну кампању дакле најлогичније је очекивати девет директних мандата – казао је Ђокић позивајући на подршку кандидатима СНСД-а за највише функције и то Милораду Додику за предсједника РС и Жељки Цвијановић за српског члана Предсједништва у БиХ.

Носилац листе кандидата за Народну скупштину РС из изборне јединице 4 Славен Гојковић казао је да ће залагања у Народној скупштини РС бити у правцу развоја ове изборне јединице.

– Дијели нас још седам дана до избора и нагласио бих да смо имали коректну кампању у Дервенти и надам се да ће тако бити и до краја. Наша очекивања су да поправимо резултат у односу на прошле изборе и да у овој изборној јединици остваримо један директни мандат за парламент РС. Такође, очекујемо да ћемо дати и довољан број гласова како бисмо имали и једног представника у Парламентарној скупштини БиХ. Ја ћу се у Народној скупштини трудити да остваримо што бољи регионални развој ове изборне јединице и то побољшањем инфраструктуре између локалних заједница. Такође, у плану је да од сљедеће године почне изградња петље за ауто – пут, што би требало да буде један од покретача Дервенте, и наравно, ми као социјалисти смо увијек за социјалну правду, јер народ увијек мора да буде на првом мјесту – рекао је Гојковић.

Током трибине представљени су и кандидати за Народну скупштину РС из Дервенте и то Маријана Рељић и др Биљана Ненадић, а Ненадићева је истакла да ће своју борбу наставити да усмјерава ка афирмацији и бољој партиципацији жена у друштву.

– Оно за шта се борим и наставићу ту борбу је афирмација и партиципација жене у јавном политичком животу. Тамо гдје је доношење кључних одлука, гдје су новац и моћ, јако је мало жена, а жена све добро подијели у својој породици, па би тако могла и на свим нивоима власти – рекла је Ненадићева.

Присутним се обратио и носилац листе за Представнички дом Парламента БиХ Недељко Јовић.

– Ја могу већ данас да вам кажем да ће Социјалистичка партија са својим коалиционим партнерима имати запажен резултат за листу Парламента БиХ и да ћемо имати свог представника у Сарајеву. Оно за што ће се наши кандидати, који год од њих буде имао успјеха, залагати јесте да оснажимо РС, да водимо политику мира, стабилности, суживота и економског развоја свих дијелова РС, јер само тако можемо опстати и развијати нашу републику и стварати боље услове за живот сваког грађана – рекао је Јовић, а кандидат на овој листи из редова НДП-а Вјекослав Петричевић истакао је да вјерује да ће грађани препознати допринос кандидата ове коалиције и у будућности.

– У овој изборној јединици очекујемо добар резултат. На терену видимо  да народ препознаје наш претходни рад, како кроз рад министарста, тако и кроз све активности које су провођене у ове протекле четири године, и сигуран сам да кроз једну позитивну енергију која је настала овим коалиционим споразумом ћемо сигурно бити значајан фактор у власти која ће се формирати послије 2. октобра – рекао је Петричевић.

Предизборном митингу присуствовали су и лидери дервентских одбора коалиционих партија СНСД-а и Уједињене Српске, те њихови кандидати.

Related posts

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВОДОВОДА У СИМИЋА СОКАКУ

admin

ПОКЛОНИ ОБРАДОВАЛИ ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“

admin

Мјере продужене до 18. марта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još