Друштво

РАД СА ДЈЕЦОМ НАЈДРАЖИ ИЗБОР

Љубав према раду са дјецом, те преданост током школовања и најбољи просјек оцјена донијели су младој Дервенћанки Лидији Поповић титулу студента генерације на одсјеку предшколског васпитања на Филозофском факултету Универзитета у Бањалуци.

Поповићева, која је дипломирани васпитач предшколске дјеце, приправник је у вртићу „Трол“, а ласкава титула коју је уз диплому понијела са факултета, потврда је да је изабрала занимање по својој мјери.

– Имала сам највиши просјек оцјена током студирања на мом одсјеку, те сам прва дипломирала, а поред тога задовољила сам критеријуме у вези дужине студирања, ангажованости око факултетских обавеза и тако понијела титулу студента генерације. Ова повеља најбољег студента биће лијепо сјећање на моје студентске дане, на сваки испит, на све згоде и незгоде и симбол је свега што се дешавало током три године студирања које су уједно биле и најљепши период мог живота – рекла је Поповићева објашњавајући да је рад са дјецом њена жеља од малих ногу.

– Када сам бирала свој животни пут, ниједно занимање које није обухватало рад са дјецом није долазило у обзир, па сам тако жељела да постанем психолог, учитељица или васпитачица – рекла је Поповићева.

Ова млада васпитачица признаје да је било потребно много одрицања и преданог рада, али је, како каже, кључ у мотивацији и организацији.

– Ја сам организовала вријеме тако да сваки дан искористим максимално и увијек сам проналазила и тренутке за дружење и опуштање  – казала је Поповићева додавши да су породица и колектив вртића „Трола“ такође заслужни за њене резултате.

– Желим да се захвалим директорици „Трола“ Гордани Симић која је препознала сав мој труд и рад и пружила ми прилику да искажем колико волим да радим са дјецом. Такође, без подршке породице ништа од овога не би било могуће – закључила је ова млада Дервенћанка.

Планови

Лидија Поповић не намјерава да одустане од усавршавања у својој бранши, те ће образовање наставити на мастер студијима.

– Желим да наставим да се усавршавам и постанем још боља – казала је Поповићева која је свој дипломски рад базирала на тези даровитости предшколске дјеце.

– Схватила сам да су сва дјеца даровита и да у предшколском периоду треба највише да радимо на подстицању те даровитости и да помогнемо дјеци да је испоље – рекла је Поповићева.

Related posts

Ђаци поносно представили резултате својих залагања

admin

Помен жртвама Чардака убудуће
посљедње недјеље априла

Derventski List

ВИШЕ СЕЛА ДАНАС БЕЗ СТРУЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još