ИЗДВОЈЕНОНовости

РАЗМОТРЕНА ПИТАЊА ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ у Дервенти присуствовао састанку директора јавних установа социјалне заштите, чији је оснивач Влада Републике Српске.

Тема састанка био је начин финансирања установа социјалне заштите, а разматрани су и одређени модели који би унаприједили ово питање.

– Једна од тема била је и геријатријска психијатрија. С обзиром на демократско старење становништва и на потребе које се стављају пред ове установе, потражићемо начин како да уредимо ту област. Ове године у плану имамо доношење новог закона о менталном здрављу, а испред нас су и двије стратегије које су тренутно у изради, и то Стратегија за стара лица РС и Стратегија заштите менталног здравља – рекао је Шеранић.

Директор Центра „Будућност“ Владан Поповић изразио је задовољство чињеницом што је први састанак установа социјалне заштите организован у Дервенти.

– Састанак је био веома конструктиван. Ми смо инсистирали на проширењу услуга, уважавајући савремене трендове у области којом се ми бавимо. Увидјели смо да поред смјештаја и школовања корисника, морамо проширити дјеловање, да почнемо пружати услуге на терену – казао је Поповић.

Шеранић се претходно састао и са начелником општине Милорадом Симићем.

Related posts

Презентован програм подршке пољопривреди

admin

ПОВРАТАК МОТО -ТРКА У ВЕЛИКОМ СТИЛУ

admin

Даривање крви 17. децембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još