ИЗДВОЈЕНОНовости

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈУ КАМАТНЕ СТОПЕ

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је конкурс за субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, који ће бити отворен 30 дана.

Министарство ће субвенционисати један проценат каматне стопе на стамбене кредите које пласирају комерцијалне банке у Републици Српској, а по кредитним линијама Инвестиционо – развојне банке РС.

Министарка породице, омладине и спорта РС Соња Давидовић данас је на конференцији  за новинаре у Бањалуци казала да је за ове намјене у току године планирано 1,7 милиона КМ из буџета Српске, те да ће Министарство покушати да распише још један овакав конкурс у другој половини године.

– Потрудићемо се да то урадимо како бисмо свим младима који обезбјеђују прву стамбену јединицу омогућили да конкуришу за субвенције – поручила је Давидовићева.

Она је подсјетила да су породице са дјецом уврштене у бенефициране групе код добијања стамбених кредита, додајући да је ИРБ лани смањила каматне стопе свим корисницима и вратила кредитну линију за самце.

– Такође, максимални износ кредита је повећан, па је могуће подићи до 150.000 КМ на период отплате од 25 година – додала је она.

http://www.rtrs.tv

Related posts

ОМЛАДИНСКИ ПОГОН „ТЕКСТИЛЦА“ УПИСУЈЕ НОВЕ ЧЛАНОВЕ

admin

ЈОШ ЈЕДНА ПЉАЧКА У ДЕРВЕНТИ

admin

АМБАРИ СЕ ПУНЕ КВАЛИТЕТНИМ КУКУРУЗОМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još