Друштво

Расписан конкурс за упис на богословију

Епархија зворничко – тузланска објавила је конкурс за упис у први разред богословије Српске православне цркве за школску 2022/2023. годину, а рок за пријаве је 17. јун, док ће пријемни испит за кандидате бити три дана послије, односно 20. јуна.

У конкурс је прецизирано да кандидати не смију бити старији од 18 година, морају бити неожењени, душевно и тјелесно здрави, са развијеним слухом и гласом за појање, као и да имају основно знање катихизиса и познавање Господњих и Богородичиних празника, као и знање из сфера опште културе. Такође, кандидати треба да имају завршену основну школу са најмање врло добрим успјехом и примјерним владањем.

– Молбе за пријем кандидати треба да доставе надлежном архијереју преко надлежног парохијског свештеника, а уз молбу је неопходно приложити и оригинал извод из матичне књиге крштених, свједочанство о завршеној школи, заједно са ђачком књижицом и оцјенама, љекарско увјерење да је кандидат душевно и тјелесно здрав, као и увјерење надлежног парохијског свештеника о владању и подобности за свештенички чин, доказ да није ожењен, те писмени пристанак родитеља, односно старатеља да кандидат може учити богословију и писмену обавезу родитеља, односно старатеља да ће уредно уплаћивати допринос за издржавање у интернату школе, те једну фотографију 9×6 цм – навели су из епархије.

Пријемни испит кандидати ће 20. јуна полагати у  у просторијама Епархије зворничко-тузланске у Бијељини од десет часова.

Све потребне информације заинтересовани могу добити на интернет страници епархије http://www.eparhijazt.com/.

Related posts

САБОР У БИШЊИ УЗ МОЛИТВУ И УКУСНУ ХРАНУ

admin

Олтар храма краси фрескопис

admin

Из основне школе понијели најљепше успомене

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još